Artikel top billede

Så hårdt har krisen ramt danske it-konsulenter

I Danmark har it-konsulenterne det hårdere end i resten af Norden. Se her, hvad der plager branchen.

Læs også:
Chefer: Danske it-projektledere er ikke særligt gode

Dansk it-firma søger 33 procent flere it-konsulenter

Den europæiske finanskrise har ramt konsulenthusene i Norden meget forskelligt, og det er gået hårdest ud over de danske it-konsulenter.

Det er en af konklusionerne i en undersøgelse, der er foretaget af analysehuset IDC. Den er foretaget blandt 170 forhandlere og 330 udbydere i konsulentbranchen.

IDC har spurgt til konsulentpriser inden for basistjenester, specialister, systemarkitekter og senior it/business konsulenter.

Og det altså er danskerne, der har fået flest hug.

Big Data vokser

Analysen fortæller, at den danske konsulentbranche ikke er kommet sig over krisen i samme grad som i eksempelvis Norge eller Sverige.

I de øvrige nordiske lande har man oplevet to stærke kvartaler i 2011, og mange konsulenthuse er begyndt at vokse igen efter afmatningen i 2010. Dette på trods af den megen turmult i Sydeuropa.

Et af problemerne i Danmark er den eksportafhængige økonomi, der altså er blevet ramt hårdere end forventet.

Samlet set er de basale konsulentydelser faldet 1,5 procent i pris siden 2010, mens de mere hardcore-områder med erfarne konsulenter er steget med 2,2 procent i perioden.

Et af de områder, der tegner lysest, er udviklingen inden for business intelligence og det, man kalder Big Data.

Mange efterspørger eksempelvis realtids analyseværktøjer til de store datamængder, lyder det fra IDC, der forventer en stigning på to procent i aktiviteten inden for netop dette felt.

De mere basale tjenester vil ifølge analysehuset falde med lige knap to procent.

Læs også:
Chefer: Danske it-projektledere er ikke særligt gode

Dansk it-firma søger 33 procent flere it-konsulenter




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere