Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Chefer: Danske it-projektledere er ikke særligt gode

Danske projektledere mener naturligvis selv, at de er gode til deres job. Deres chefer er uenige. "Under middel," lyder dommen fra cheferne.

Om chefen undervurderer it-projektlederne, eller om projektlederne overvurderer sig selv, kommer an på, hvem man spørger.

Det viser en undersøgelse, der netop har spurgt begge parter om, hvor gode de danske projektledere er til deres job.

Veludførte it-udviklingsprojekter er centralt for mange virksomheder, og det er i vidt omfang projektledere, der skal sikre, at projekterne kommer i mål til tiden.

Men der er uenighed om, hvor godt projektlederne udfører deres job.

Projektlederne siger over middel, cheferne siger under middel.

Det resultat kommer fra ProjektKompasset, som er en undersøgelse foretaget af Peak Consulting Group, der har spurgt 46 it-projektledere og 49 chefer i større danske virksomheder og den offentlige sektor.

Over eller under stregen

I undersøgelsen er der givet karakterer på en skala fra 1 til 5, hvilket giver en middelkarakter på 3.

Samlet set giver projektlederne sig selv karakteren 3,2, altså over middel.

Cheferne giver projektlederne en lavere karakter nemlig 2,8, som er under middel.

Den største forskel opleves i opfattelsen af kompetence til at sammensætte en god projektorganisation, herunder at definere roller og ansvar.

Her giver projektlederne sig selv karakteren 3,5, mens ledelsen oplever, at der ofte er konflikter og dårlig styring og derfor kun giver karakteren 2,8.

Omvendt er der god overensstemmelse i vurderingerne af, hvor dygtig en projektleder er til at opstille klare mål og til at styre projektets udbytte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.