Artikel top billede

Chefer: Danske it-projektledere er ikke særligt gode

Danske projektledere mener naturligvis selv, at de er gode til deres job. Deres chefer er uenige. "Under middel," lyder dommen fra cheferne.

Om chefen undervurderer it-projektlederne, eller om projektlederne overvurderer sig selv, kommer an på, hvem man spørger.

Det viser en undersøgelse, der netop har spurgt begge parter om, hvor gode de danske projektledere er til deres job.

Veludførte it-udviklingsprojekter er centralt for mange virksomheder, og det er i vidt omfang projektledere, der skal sikre, at projekterne kommer i mål til tiden.

Men der er uenighed om, hvor godt projektlederne udfører deres job.

Projektlederne siger over middel, cheferne siger under middel.

Det resultat kommer fra ProjektKompasset, som er en undersøgelse foretaget af Peak Consulting Group, der har spurgt 46 it-projektledere og 49 chefer i større danske virksomheder og den offentlige sektor.

Over eller under stregen

I undersøgelsen er der givet karakterer på en skala fra 1 til 5, hvilket giver en middelkarakter på 3.

Samlet set giver projektlederne sig selv karakteren 3,2, altså over middel.

Cheferne giver projektlederne en lavere karakter nemlig 2,8, som er under middel.

Den største forskel opleves i opfattelsen af kompetence til at sammensætte en god projektorganisation, herunder at definere roller og ansvar.

Her giver projektlederne sig selv karakteren 3,5, mens ledelsen oplever, at der ofte er konflikter og dårlig styring og derfor kun giver karakteren 2,8.

Omvendt er der god overensstemmelse i vurderingerne af, hvor dygtig en projektleder er til at opstille klare mål og til at styre projektets udbytte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere