Artikel top billede

Dansk it-firma søger 33 procent flere it-konsulenter

Fremadstormende softwarefirma leder med lys og lygte efter kvalificerede it-konsulenter. Firmaet vil nemlig udvide antallet af it-folk med 33 procent.

Med en vækst i omsætningen sidste år på 68 procent, søger softwarehuset Inspari nu 10 nye it-konsulenter.

"Vores 30 konsulenter havde i 2011 en gennemsnitlig belægningsgrad på 89 procent, og vi er ved at nå grænsen for, hvor mange flere opgaver vi kan tage ind," siger partner Jens-Jacob Thuun Aarup fra Inspari.

Over de kommende måneder er målet at udvide antallet af konsulenter til 40.

Firmaet med base i København og Århus regner dog ikke med, at opgaven bliver let.

Søger superspecialister

"Vi søger superspecialister med en økonomisk og teknisk baggrund, men de hænger ikke på træerne," siger Jens-Jacob Thuun Aarup.

Han vurderer, at der måske kun er omkring 100 kvalificerede mennesker i Danmark til nogle af de stillinger, som selskabet har slået op.

"Så det kan selvsagt blive et reelt problem at få stillingerne besat med det samme," siger Jens-Jacob Thuun Aarup.

Vil helst undgå lønkrig

Samtidig vil selskabet helst gå uden om en decideret lønkrig med konkurrenter om de bedste medarbejdere.

"Vi har selvfølgelig altid en mulighed for at gå i lønkrig med vores konkurrenter og forsøge at lokke erfarende medarbejdere ind med voldsomme løntilbud og opskruede bonusordninger, men det er vi ikke interesserede i," siger han.

"Vi driver vores virksomhed ud fra en dyb tro på, at det er andre ting end penge, der motiverer medarbejderne til at give den en ekstra skalle på deres arbejde," siger Jens-Jacob Thuun Aarup og peger på tre centrale værdier, der kendetegner en god it-arbejdsplads.

Behovet bekymrer lidt

Blandt andet skal medarbejderne have indflydelse på deres job, de skal forstå, hvorfor lige netop deres arbejde er vigtigt i processen, og så skal der være plads til, at medarbejderne kan specialisere sig helt ned i detaljen.

"Det er langt mere vigtigt for medarbejdernes motivation end bonusordninger og forskellige incitamentspuljer," siger Jens-Jacob Thuun Aarup.

Tilbage står, at hvis selskabet skal fortsætte sin vækst, så skal der flere medarbejdere til.

"Jeg er fortrøstningsfuld, men også lidt bekymret. Vi har brug for nye medarbejdere, hvis vi skal fortsætte vores vækst," lyder det fra Jens-Jacob Thuun Aarup.

Selskabet oplyser, at omsætningen i 2011 lå på 31 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere