Artikel top billede

Dansk it-firma søger 33 procent flere it-konsulenter

Fremadstormende softwarefirma leder med lys og lygte efter kvalificerede it-konsulenter. Firmaet vil nemlig udvide antallet af it-folk med 33 procent.

Med en vækst i omsætningen sidste år på 68 procent, søger softwarehuset Inspari nu 10 nye it-konsulenter.

"Vores 30 konsulenter havde i 2011 en gennemsnitlig belægningsgrad på 89 procent, og vi er ved at nå grænsen for, hvor mange flere opgaver vi kan tage ind," siger partner Jens-Jacob Thuun Aarup fra Inspari.

Over de kommende måneder er målet at udvide antallet af konsulenter til 40.

Firmaet med base i København og Århus regner dog ikke med, at opgaven bliver let.

Søger superspecialister

"Vi søger superspecialister med en økonomisk og teknisk baggrund, men de hænger ikke på træerne," siger Jens-Jacob Thuun Aarup.

Han vurderer, at der måske kun er omkring 100 kvalificerede mennesker i Danmark til nogle af de stillinger, som selskabet har slået op.

"Så det kan selvsagt blive et reelt problem at få stillingerne besat med det samme," siger Jens-Jacob Thuun Aarup.

Vil helst undgå lønkrig

Samtidig vil selskabet helst gå uden om en decideret lønkrig med konkurrenter om de bedste medarbejdere.

"Vi har selvfølgelig altid en mulighed for at gå i lønkrig med vores konkurrenter og forsøge at lokke erfarende medarbejdere ind med voldsomme løntilbud og opskruede bonusordninger, men det er vi ikke interesserede i," siger han.

"Vi driver vores virksomhed ud fra en dyb tro på, at det er andre ting end penge, der motiverer medarbejderne til at give den en ekstra skalle på deres arbejde," siger Jens-Jacob Thuun Aarup og peger på tre centrale værdier, der kendetegner en god it-arbejdsplads.

Behovet bekymrer lidt

Blandt andet skal medarbejderne have indflydelse på deres job, de skal forstå, hvorfor lige netop deres arbejde er vigtigt i processen, og så skal der være plads til, at medarbejderne kan specialisere sig helt ned i detaljen.

"Det er langt mere vigtigt for medarbejdernes motivation end bonusordninger og forskellige incitamentspuljer," siger Jens-Jacob Thuun Aarup.

Tilbage står, at hvis selskabet skal fortsætte sin vækst, så skal der flere medarbejdere til.

"Jeg er fortrøstningsfuld, men også lidt bekymret. Vi har brug for nye medarbejdere, hvis vi skal fortsætte vores vækst," lyder det fra Jens-Jacob Thuun Aarup.

Selskabet oplyser, at omsætningen i 2011 lå på 31 millioner kroner.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere