Artikel top billede

Arkivfoto.

Nedlukket Skyline-kunde: Det er et kæmpe problem

Her er en bredbåndshistorie fra en landbrugskonsulent, der er blevet hårdt ramt af Skyline-konkursen.

Læs også: Skyline-kunder lukkes ned i dag

Landbrugskonsulent Danny Rasmussen bor med egne ord "ude på landet" og så vidt han ved ligger hans husstand cirka fem kilometer fra nærmeste TDC-central.

Nu bliver hans Skyline-forbindelse kappet over som følge af konkursen.

Sådan lød beskeden nemlig i fredags. 

"Jeg ved ikke konkret, hvad der er af alternativer, men hvis vi ikke kan få etableret en løsning med cirka samme hastighed og stabilitet, som vi har i dag, synes jeg, vi har et kæmpe problem," forklarer Danny Rasmussen.

"Jeg håber nok egentlig, at det kan lykkes at få etableret en adgang via kobberkablerne igen, men jeg har ikke meget tiltro til det," lyder det fra landsbrugskonsulenten.

Bredbåndslivet på landet

Her er lidt om hans bredbåndsbaggrund.

"Vi har, indtil vi skiftede til Skyline, anvendt TDC's kobberkabler. Da vi i sin tid skiftede fra almindelig modem til ISDN, var der usikkerhed om det kunne lade sig gøre," forklarer Danny Rasmussen.

I efteråret 2006 skiftede han fra ISDN til ADSL (256/128). Den blev i januar 2007 opgraderet til 512/128.

"Forbindelsen var på det tidspunkt meget ustabil. Det var ikke fordi TDC ikke forsøgte at gøre noget ved det, men det blev ikke bedre."

"Min hustru havde allerede på det tidspunkt en hjemmearbejdsplads via en citrix. Hvis hun arbejdede hjemmefra en dag, kunne hun opleve at blive afbrudt op til 10 gange i løbet af en dag. Det var ikke holdbart," forklarer Danny Rasmussen.

Skiftet til Skyline

Allerede i efteråret 2008 forsøgte de at skifte til Skyline, men på det tidspunkt var der ikke dækning i deres område.

"Det blev så etableret i januar 2009. Vi har løbende opgraderet hastigheden så vi pt. har en 6/1 Mbit linje," forklarer Danny Rasmussen.

"Dette har virket meget stabilt og vi har stort set aldrig oplevet nedbrud," lyder det om Skyline-forbindelsen.

Forbindelsen er da også drønvigtig for parret.

"Vi anvender internetforbindelsen dagligt. Det er til mails, bankforretninger, indberetning af for eksempel moms, E-boks, alle presser på for at mere og mere skal komme ad den vej."

Inden lang tid er det også den eneste måde at kommunikere med det offentlige på, vurderer Danny Rasmussen.

"Vi anvender også ofte internetforbindelsen som adgangen til vores arbejdspladser. Det kan ikke lade sig gøre uden relativ en hurtig og stabil forbindelse," understreger landsbrugskonsulenten.

Selv "en banal ting" som at opdatere kortet i en GPS, vil blive et problem.

"Her skal hentes cirka 4 GB, og hvis der ikke er en stabil og relativ hurtig forbindelse kan det simpelthen ikke lade sig gøre," forklarer han.

Nu afventer Danny Rasmussen og hans hustru så hvad deres bredbåndsskæbne byder dem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere