Artikel top billede

Thorborg: Droppet skat har været helt idiotisk

Endelig har nogen på Christiansborg haft et lyst øjeblik, mener Jubii-stifter Martin Thorborg.

Læs også: Iværksætter-guru: Droppet iværksætterskat var ellers en god ide

It-iværksætter Martin Thorborg åner lettet op ved udsigten til, at den omstridte iværksætterskat bliver afskaffet, som det nu fremgår af regeringens oplæg til en skattereform.

"Om jeg jubler? Nej, jeg er egentlig mest i chok over, at der skulle gå så lang tid med at fjerne skatten," siger han til Computerworld.

Han kalder det fuldstændig "idiotisk" at indføre iværksætter-skatten i første omgang.

"Jeg begriber simpelthen ikke, hvordan man kunne få den idé," siger han.

Han peger på, at iværksættere skaber vækst og burde hædres i stedet for at plukkes og bures inde med barrierer og forhindringer.

"Så det er da glædeligt, at der er nogle på Christiansborg, der har fået et lyst øjeblik," siger Martin Thorborg.

Imidlertid har mange iværksættere for længst droppet politikerne på Christiansborg, for der er intet at hente, vurderer Martin Thorborg.

Købmandsskab skal dyrkes

"De gider det ikke, for de tænker kun på deres projekter og har opgivet politikerne," siger Martin Thorborg, der peger fingre af begge sider i folketinget.

Martin Thorborg mener at iværksættere skal have bedre økonomiske rammer, mulighed for støtte og hjælp og så skal der bakkes op om en iværksætter-kultur, hvor også købmandsskab hædres og frem-elskes.

"I dag får en dreng, der køber en brugt cykel for 500 kroner, renser den og sælger den for 750 kroner at vide, han er en pengepuger. Men vi skal altså leve af købmandsskab i fremtiden, for ideer og innovation har vi masser af i Danmark," siger
Martin Thorborg, der sagtens kunne forestille sig faget købmandsskab indført i folkeskolen.

Også hos brancheforeningen IT-branchen er reaktionen over afskaffelse af iværksætter-skatten først og fremmest glæde.

"En af de største barrierer for vækst har været iværksætterskatten, så vi er glade for, at den forsvinder," siger administrerende direktør Morten Bangsgaard fra IT-Branchen til business.dk.

"Det er det, vi har brug for for at skabe vækst og flere job. Vi ville have foretrukket, at det kunne ske, uden at der blev lagt ekstraskat på den finansielle sektor, men vi har ikke nogen umiddelbar vurdering af, om det trækker i den rigtige eller forkerte retning. Men generelt er flere skatter ikke noget, der bidrager til at fremme væksten," advarer direktøren videre i avisen.

Ifølge beregninger fra Dansk Erhverv og brancheforeningen for venturefonde DVCA, der i øvrigt 500-700 millioner kroner om året, siden den blev indført i januar 2010.

Læs regeringens skatteudspil her.

Læs også: Iværksætter-guru: Droppet iværksætterskat var ellers en god ide




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere