Artikel top billede

Apple går til angreb på Google

Med de seneste annonceringer fra Apple går krigen med Gogle ind i en ny og ophedet fase.

Det er ikke længe siden, at Google og Apple var venner. Google-chef Eric Schmidt sad i Apples bestyrelse og de to firmaer havde et samarbejde på en række områder. Sådan er det ikke længere. Den afdøde Apple-stifter Steve Jobs erklærede i sin biografi, at han ville "smadre" Googles Android, og Eric Schmidt trak sig fra sin bestyrelsespost hos Apple i 2009.

Med de seneste annonceringer på Apples Worldwide Developer Conference (WWDC) er der for alvor lagt op til krig mellem Apple og Google. Indtil nu har Apple brugt Google Maps på sine mobile enheder. Men nu er det slut - Apple har udviklet sin egen Maps-applikation med kortmateriale fra forskellige partnere, herunder TomTom. Den nye applikation i iOS 6, der kommer til efteråret, kan blandt andet byde på 3D-visning af verdens storbyer.

Så er det nok ikke helt tilfældigt, at Google kom med stort set det samme i sidste uge. Inden udgangen af 2012 er Google klar med 3D-visning for alle storbyer i USA og Europa. Der er også en ny offline-modus i Google Maps, hvor man kan få vist alle kort uden internet-forbindelse. Men det fungerer kun på Android.

Tilsvarende bliver den nye Maps-applikation fra Apple kun tilgængelig på iOS. Så de dage, hvor Google og Apple samarbejdede om kort-applikationer, er endegyldigt forbi.

Apple købte sidste år det svenske firma C3 Technologies, som også er i stand til at forvandle luftbilleder til 3D-modeller. Teknologien, der oprindelig er udviklet til at styre missiler, indgår i den nye Maps-applikation.

Samtidig bliver der indbygget nye navigations-funktioner i programmet og det bliver mulighed for, at tredjeparts-udviklere kan integrere deres egne applikationer i Maps.

Gør grin med konkurrenten

Apple gjorde grin med Google under åbningen af  WWDC-konferencen, hvor man afspillede et lydklip med den digitale assistent Siri. "Er der nogen af jer, der arbejder med Ice Cream Sandwich eller Jelly Bean?", spurgte Siri. Ice Cream Sandwich er kodenavnet for Android 4.0, mens Jelly Bean er den næste version. "Hvem finder på disse navne? Ben & Jerry?"

Siri er nu blevet udvidet med nye funktioner, så den digitale assistent blandt andet kan starte andre applikationer, og den kommer nu til den nye iPad. Flere bilfirmaer som BMW, Honda og General Motors vil også integrere Siri i deres bilsystemer.

Ifølge CNET er Siri ved at udvikle sig til Apples søgemaskine - og dermed en direkte konkurrent til Google og Bing.

Den anden store nyhed er Facebook-integration i Mac OS X og iOS, som også er et direkte angreb på Google og firmaets sociale netværk Google+. Det bliver meget lettere at udveksle beskeder med sine Facebook-venner, se deres status, uploade billeder og dele andet indhold.

Nu er det op til Google at vise, at man kan matche Apple. Google holder sin egen store udviklerkonference I/O den 27.-29. juni. Så er det næsten helt symbolsk, at Google I/O holdes samme sted som Apple WWDC - i Moscone Center i San Francisco.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere