Artikel top billede

Windows 8 er et fremragende styresystem - også for virksomhederne, forklarer Antoine Leblond på Microsofts TechEd-konference.

Microsoft slår fast: Du kommer til at elske Windows 8

Mens anmelderne er lunke ved det nye Windows 8, slår Microsoft fast, at det er et totalt gennemtænkt styresystem, der på alle måder er bedre end Windows 7. Få forklaringen her.

Læs også:

Anmeldere lunke: Derfor bliver Windows 8 aldrig rigtig godt

Microsofts årlige TechEd-konference løber af stablen i disse dage i Florida, og tirsdag fremviste Windows 8 for de mange tusinde it-professionelle, der kommer til at implementere det nye styresystem på deres respektive arbejdspladser.

"Windows 8 tager det bedste fra Windows 7 og ser frem mod en ny verden med nye enheder, nye apps, nye oplevelser og alle mulige nye ting. Vi har bygget det for den milliard mennesker, der bruger pc'er i dag, og til den næste milliard, der vil bruge dem i fremtiden," sagde Microsoft-chefen Antoine Leblond i sin keynote, som kan ses her.

Det totalt redesignede Windows-styresystem er bygget til at kunne håndtere et meget bredt udvalg af hardware, ikke mindst de touch-baserede tablet-pc'er.

Mange brugere og eksperter har dog udtrykt skepsis for, hvordan Metro-grænsefladen vil fungere på traditionelle bærbare og stationære computere, og om styresystemet vil være velegnet til virksomhederne.

Men det behøver man slet ikke frygte, hvis man spørger Microsoft.

"Alle de ting, du kunne gøre med Windows før, kan du stadig gøre med Windows 8. De pc'er, du har, der kører Windows 7, vil kunne Windows 8 mindst ligeså godt - hvis ikke bedre," forsikrede Antoine Leblond i sin keynote på TechEd.

"Det betyder, at de enheder, du slutter til din pc i dag, vil fungere med Windows 8. Det betyder, at de apps, du kører i dag, stadig vil fungere med Windows 8."

Fundamentalt bedre end Windows 7

Microsoft-chefen pegede i sin tale på, at folk ikke må glemme, at et styresystem er meget mere end det, man ser på overfladen.

"Vi har lavet et massivt stykke arbejde i forhold til det fundamentale - alt det, der skaber et fantastisk operativsystem. Ting som performance og hukommelses-forbrug, filsystemet og selv helt basale ting som at kopiere filer. Alle disse ting er forbedret i forhold til Windows 7."

"Windows 8 er en markant satsning, og det er et generations-skift inden for Windows. Men hør nu her: Det er stadig Windows. Windows 8 er først og fremmest et bedre styresystem end Windows 7."

Antoine Leblond slog således fast overfor deltagerne i salen, at Windows 8 på én gang er Microsofts forsøg på at favne et stadig større udvalg af pc'er og samtidig et styresystem, der skal kunne alt det, et styresystem altid har kunnet.

"Vi har gentænkt måden, Windows fungerer med hardware på, så det fungerer sammen med alt fra high-end desktoppe med mange processorer, fire skærme og væske-køling helt ned til de utrolig små og lette tablets med lang batteritid."

Læs også:

Anmeldere lunke: Derfor bliver Windows 8 aldrig rigtig godt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere