Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Derfor vil One.com bruge over tre millioner kroner på nye domæner

Det er dyrt at få sit helt eget toplevel domæne. Men pengene er godt givet ud, mener danske One.com.

.one .icu .now

De tre domæne-endelser håber danske One.com at købe.

Det kom frem i går, da sløret blev løftet for de danske firmaer, som vil byde på deres helt eget toplevel domæne (gTLD). En unik domæne-endelse, som firmaet har ejerskab over.

I ansøgnings-perioden har eksperter udtalt til ComON, at kun ganske få danske firmaer vil kunne få en sund forretning ud af et gTLD. Det kostede nemlig 185.000 dollar (mere en million kroner) alene i gebyr for at ansøge om et domæne. Dertil kommer advokatbistand, driftsomkostninger og meget mere.

Men for One.com giver det god mening at finde det store checkhæfte frem.

"Vi har budt på domænerne, fordi vi gerne vil tilbyde vores nuværende og kommende kunder at købe et godt domæne. Det er efterhånden svært at finde domæner, der er korte og gode, men med vores helt eget toplevel-domæne får vi pludselig nogle helt nye muligheder," siger firmaets talsmand og operationel direktør Thomas Darré Medard Frederiksen.

One.com lever primært af at sælge webhosting til danske og europæiske kunder. De nye domæner skal altså sælges videre til kunderne sammen med webhosting.

Først sidst på året finder One.com ud af, om firmaet får lov til at købe domænerne. To af domænerne er der nemlig andre, som også gerne vil have fingrene i.

Guldnumre

Der er fem andre firmaer, der også gerne vil have ejerskab over ".now". Domænet ".one" er One.com i konkurrence med ét andet firma om at registrere.

Det sidste domæne "icu" har andre ikke vist intressse for (".icu" skal udtales "I see you").

One.com har budt på de tre korte gTLD'er, fordi de skal være nemme at udtale og stave. Hele manøvren er et forsøg på at gøre hverdagen nemmere for kunderne.

"Det er ikke domæner, vi lever af til daglig. Men omvendt er domæner en tvingende nødvendighed, for at vi kan sælge vores produkter. Hvis vi kan tilbyde nogle gode domænenavne, håber vi, at vi kan gøre os interessante for både nye og kommende kunder," siger operationel direktør Thomas Darré Medard Frederiksen.

Han kan endnu ikke sætte pris på et .now-domæne, eller om de nye domæner vil blive dyrere end et "normalt" .com-domæne, som man kender det fra telebranchens dyre "guldnumre", der er lettere at huske end tilfældige talsammensætninger i telefonnummeret.

Ud over One.com har få andre danske firmaer lagt billet ind på et gTLD. For eksempel Saxo Bank, FLSmidth og Lundbeck.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere