Artikel top billede

LEGO køber lego-domæne - mod sin vilje

LEGO havde helst undværet sit nye toplevel-domæne. Men nu vil firmaet have fingrene i .Lego.

LEGO var blandt de få danske firmaer, der i sidste uge offentliggjorde, at de ville byde på et såkaldt toplevel-domæne - et gTLD.
Men LEGO har egentlig registreret domænet, .Lego, mod sin vilje. Allerede i februar sagde firmaet til ComON, at man ikke ville bruge kræfter på at få domænet.

Hvorfor har I ændret mening?

"Vi har ikke ændret mening. Vi havde foretrukket at lade være med at byde på det, som vi også sagde dengang," siger Roar Rude Trangbæk, kommunikationschef hos LEGO.

"Nu har vi så valgt at være proaktive og ansøge om domænet, fordi vi mener, at det vil koste færre ressourcer, end at vi efterfølgende skulle ud og forsvare det. Vi mener, det er det bedste at gøre for at beskytte vores brand." 

Hvis LEGO får ejerskab over .Lego, er det langt fra sikkert, at det skal aktiveres. Det kan være lige så sandsynligt, at domænet bare bliver gemt væk i en skuffe.

gTLD'er skaber ikke innovation

Kommunikationschefen havde helst set, at muligheden de nye gTLD'er aldrig var blivet oprettet.

"Vi mener hverken, at det her bringer innovation, medfører lavere priser eller gør tingene nemmere for den almindelige forbruger," siger Roar Rude Trangbæk.

Kommunikationschefen mener, at netbrugerne i højere grad end domæne-navne bruger apps og søgemaskiner for at finde indhold på nettet, og i LEGOs tilfælde har forbrugerne lært, at Lego.com er stedet at finde information.

"gTLD'er gør det sværere for os at forhindre, at andre misbruger vores brand med onde hensigter".

Han peger på, at et domæne som www.lego.toystore i fremtiden vil kunne snylte på Legos varemærke - uden at mange forbrugere ville opfatte det. LEGO har dog alligevel ikke valgt at ansøge om andre domæne-endelser end .Lego.

Først sidst på året vil ansøgerne få bekræftet, om de får ejerskab på de ønskede domæner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere