Artikel top billede

Derfor vil Microsoft betale milliarder for Yammer

Se hvorfor Microsoft er parat til at lægge mere end fem milliarder kroner for socialt netværks-firma.

Computerworld News Service: Med henvisning til anonyme kilder skriver Bloomberg , at Microsoft er gået i indledende forhandlinger om at opkøbe Yammer for omkring 5,9 milliarder kroner.

Både Microsoft og Yammer afviser at kommentere.

Rygtet har kastet en del reaktioner af sig i de sociale medier fra Yammers kunder, partnere og konkurrenter samt diverse brancheiagttagere.

Debatten drejer sig hovedsageligt om, hvad fremtiden byder på for Yammers produkt og medarbejdere med Microsoft som moderselskab.

Det står klart, at et eventuelt opkøb ville hjælpe Microsoft til at styrke de sociale funktioner i samarbejds- og kontorprogrammer såsom SharePoint, Exchange, Lync og Office.

Se hvad kolleger foretager sig

Med produkter som Yammer kan organisationer tilbyde deres medarbejdere Twitter-lignende og Facebook-lignende funktioner tilpasset en arbejdsplads.

De gør det muligt for medarbejdere at bygge profiler, mikroblogge, deltage i diskussionsfora og modtage meddelelser i kraft af aktivitetsfeeds om, hvad deres kolleger er i gang med.

Sådanne produkter skal angiveligt forbedre kommunikationen og samarbejdet medarbejderne imellem ved at supplere e-mail, instant messaging og andre mere traditionelle kommunikationsmidler.

Produkterne kan integreres med andre forretningsapplikationer og administreres af it-afdelingen.

Microsoft og andre softwareleverandører, der sælger samlede samarbejdssystemer såsom IBM og Cisco Systems, har i et stykke tid arbejdet med at inkorporere sådanne sociale funktioner til erhverv i deres produkter.

Det samme har andre leverandører af forretningsprogrammer såsom Salesforce.com, SAP og Oracle.

Halter efter konkurrenter

Men Microsoft er bagude i forhold til konkurrenterne med hensyn til at indbygge sådanne sociale funktioner direkte i sine produkter, vurderer analytiker Larry Cannell fra Gartner.

"Microsoft tilbyder den svageste sociale funktionalitet på markedet," siger han.

"Med Yammer kunne selskabet øjeblikkeligt blive en meget stærk konkurrent på markedet for den sociale arbejdsplads."

Yammers software er cloud-baseret, så det ville give bedst mening, hvis den blev en del af Office 365, der er Microsofts webbaserede pakke af software til samarbejde og produktivitet, påpeger analytiker Rob Koplowitz fra Forrester Research.

"Jeg ville antage, at Yammer ville blive ved at være tilgængelig som en selvstændig service, der kunne anvendes via komponenter i Office 365," siger han. Office 365 indeholder online-udgaver af Exchange, Lync, SharePoint og programmerne fra Office-pakken.

Yammer har på nuværende tidspunkt fem millioner erhvervsbrugere og firmaets klienter inkluderer over 85 procent af virksomhederne på Fortune 500-listen.

Firmaet har skaffet finansiering på 835 millioner kroner, siden det blev stiftet i 2008, og har i dag omtrent 300 medarbejdere.

Yammer tilbyder en gratis grundlæggende udgave af sin software og tre abonnementsbaserede modeller.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere