Artikel top billede

Nyt serversystem fra HP benytter særlig processor

Hewlett-Packards nye serversystem benytter en særlig processor og kan udvides efter behov med moduler til forskellige opgaver.

Læs også:

Firmaer skruer drastisk ned for indløb af servere

Computerworld News Service: Hewlett-Packard annoncerede tirsdag et nyt strømbesparende serversystem ved navn Gemini, der bliver baseret på Intels kommende Atom-processor med kodenavnet Centerton.

Gemini udgør næste skridt i HP's plan om at lancere strømbesparende servere til datacentre til håndtering af webbaserede og offline analyseorienterede opgaver.

HP annoncerede i november sidste år serverplatformen Project Redstone, der bruger strømbesparende ARM-baserede processorer og som efter planen vil blive tilgængelig for udvalgte kunder at teste i første halvår 2012, det vil sige inden for den allernærmeste fremtid.

Serversystemet Gemini vil kunne udvides med server-kassetter med Intels strømbesparende Atom-processor Centerton til specifikke opgaver.

Tusindvis af Atom-processorer

Dette serversystem vil have plads til tusindvis af Atom-processorer per rack og vil kunne håndtere specifikke opgaver og samtidig bruge mindre strøm end servere med Intels Xeon-processorer, der bruges som standard i serversystemer.

Der kan tilsluttes forskellige kassetter med Atom-chip, afhængig af hvad der er behov for, fortæller Paul Santeler, der er vice president og general manager for Hewlett-Packards forretningsenhed Hyperscale, i et webcast.

Interessen i at bygge servere med en mængde strømbesparende processorer såsom Atom stiger, i takt med at erhvervslivet forsøger at reducere udgifterne til elforbruget.

Intels Atom-chip er i udgangspunktet designet til netbooks og andre strømbesparende bærbare, mens den kommende Centerton-chip er designet fra bunden af til brug i servere.

Chippen består af en processor med to kerner og har 64-bit adressering og funktioner til hardwarebaseret virtualisering og fejlkorrektion, så den er optimeret til serveropgaver. Centerton-chippen bruger seks watt.

Serversystemet Gemini er det næste skridt i Project Moonshot, hvilket er kodenavnet for HP's overordnede initiativ om udvikling af strømbesparende servere.

Intel og HP vil samarbejde om udviklingen af fremtidige Atom-chip til Gemini til specifikke formål, oplyser de to selskaber i en pressemeddelelse.

Gemini-servere vil udover chip fra Intel desuden indeholde ARM-baserede chip, oplyser Santeler.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Firmaer skruer drastisk ned for indløb af servere




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

UI-designer med flair for apps

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Generalister med skarp pen og interesse for arbejdsmiljø

Danske Commodities A/S

IT systems developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere