Artikel top billede

Microsofts tablet-pc skal smadre iPad i erhvervslivet

ComputerViews: Microsofts egenudviklede Surface-tablet vil blive mødt med glæde hos it-cheferne af en række grunde.

Læs også:

Her er Microsofts første tablet i eget navn: Surface

Se alle detaljer om den nye tablet-pc fra Microsoft

ComputerViews: Det seneste års markante fokus på consumerization og 'bring your own device' (BYOD) har gjort it-chefens arbejde mere kompliceret end nødvendigt.

Ikke fordi de to trends i sig selv er problematiske, for de rummer faktisk betydelige gevinster for forretningen, hvis de håndteres korrekt.

Nej, hovedpinen er snarere opstået, fordi udvalget af erhvervsrettede produkter, der kan anvendes, har været ganske begrænset.

Med Apples iPad som den altdominerende tablet, har det hidtil været vejen at gå, da Android endnu mangler at slå igennem som erhvervsplatform.

Men selvom iPad'en har mange glimrende kvaliteter, er den ikke bygget til erhvervslivet. Det er det hul i markedet, Microsoft forsøger at udnytte med de kommende to modeller af selskabets helt egen Surface-tablet.

Microsoft går efter virksomhederne med Surface 

Med både en ARM-baseret Windows RT-version og en Intel-baseret Windows 8 Pro-tablet vil Microsoft kunne levere den platform, som mange it-chefer har skreget på.

Windows 8 er Microsofts bud på et styresystem, der er skræddersyet til netop tablet-pc'en, og Surface er den hardware, der skal fuldende projektet.

Alene det, at Surface kommer med et fysisk tastatur og en USB-port, bekræfter, at Microsoft i høj grad har udset sig erhvervsbrugerne som målgruppe.

Det betyder, at alle de mange virksomheder, der allerede kører med Microsofts teknologier, har mulighed for at udstyre medarbejderne med de nye Windows-tablets, uden at det nødvendigvis betyder overarbejde for it-afdelingen.

Integration til alt andet fra Microsoft

Fordi det er Windows, er der mulighed for at installere den velkendte Office-pakke, og fordi det er Windows, er der mulighed for at få tablet-pc'en til at spille optimalt sammen med Microsofts forretningssoftware, Exchange og collaboration-software som Sharepoint og Lync.

Vi har endnu ikke haft lejlighed til at teste Microsofts nye produkter og kan derfor ikke sige noget om, hvordan de fungerer i praksis.

På papiret ser specifikationerne dog helt fornuftige ud, og selv hvis Microsofts Surface skulle vise sig at have uforudsete mangler, er der et pænt udvalg af Windows 8-tablets på trapperne fra Microsofts mange hardware-partnere.

Ifølge Gartner vil der i 2012 blive solgt 118 millioner tablet-pc'er på verdensplan - et tal, der vil stige til 370 millioner i 2016. Ikke overraskende er det Apples iPad, der dominerer markedet efterfulgt af Android-tablet-pc'erne.

Windows 8-tablets versus iPad

Med Microsofts Surface-tablets er Windows 8-
bølgen imidlertid for alvor skudt i gang.

Det er langt fra sikkert, at Microsoft vil kunne indhente Apples uhyre populære iPad rent markedsandelsmæssigt, men det er ganske sandsynligt, at lige præcis erhvervs-segmentet kommer til at investere i Windows 8-tablets og med Surface som en oplagt kandidat.

Det kommende Windows 8-styresystem er blevet mødt med en del skepsis blandt erhvervsbrugerne, fordi grænsefladen i så høj grad er rettet mod produkter med touch-skærme.

Skepsissen kan være velbegrundet, når vi taler brug af de traditionelle pc'er med mus og tastatur.

Lige præcis i forhold til tablet-pc'erne ligner Windows 8 ikke desto mindre det styresystem, der kan gøre it-cheferne i stand til at understøtte it-trends som BYOD og consumerization.

Læs også:

Her er Microsofts første tablet i eget navn: Surface

Se alle detaljer om den nye tablet-pc fra Microsoft




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere