Artikel top billede

Hougesen om Atea-regnskab: Det kan vi gøre bedre

I takt med markedets opbremsning er også Ateas avancer nu skrumpet ind. Læs, hvor mange penge it-mastodonten skovlede ind i andet kvartal.

Selv om Atea fortsat skovler penge ind og giver konkurrenterne baghjul med længder, er tempoet dog også her bremset lidt op.

Atea har netop fremlagt regnskab for årets andet kvartal. Og koncerndirektør Claus Hougesen er ikke tilfreds.

"Det kan vi gøre bedre," sagde han på et pressemøde fredag morgen.

"Atea levede ikke op til sit potentiale i andet kvartal. Med vores størrelse på markedet skal vi gøre det bedre, men andet kvartal har været sværere end forventet."

Koncernen kommer da også ud af andet kvartal med et betydeligt lavere overskud end samme kvartal sidste år. Knap 154 millioner kroner bliver resultatet før skat for andet kvartal i 2012, hvilket er hele 16,9 procent mindre end andet kvartal 2011.

Til sammenligning er omsætningen i samme periode steget med knap otte procent til 5,3 milliarder kroner.

Billig hardware

Faldet i overskuddet trods stigende omsætning skyldes en lavere avance på de enkelte produkter. I regnskabet for andet kvartal skriver Atea:

"For fortsat at vinde markedsandele på hardwaremarkedet har Atea givet efter for prispresset ved at acceptere aftaler med en lavere avance."

Ideen er at tjene på de efterfølgende services.

"Vi har været aggressive i andet kvartal og er blevet ved med at vinde markedsandele, selvom det er et presset marked. Den tilgang har haft negativ indflydelse på avancerne, men øget salg af produkter vil føre til flere salg af services efterfølgende," siger Claus Hougesen.

Så til Danmark

Også i Danmark har Atea oplevet et fald i avancen. Fra en gennemsnitlig avance på 10,9 procent i andet kvartal i 2011 er avancen i de samme tre måneder i år faldet til 10,2 procent.

Det fald afspejler sig også i resultatet.

Atea Danmark har i andet kvartal omsat for halvanden milliarder kroner. Det er en fremgang på knap fem procent sammenlignet med samme kvartal sidste år. Det giver et resultat før skat på 44,5 millioner kroner, hvilket er en tilbagegang på seks procent i forhold til 2011.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere