Artikel top billede

Fire gode råd: Slip for forstyrrelser på din telefon

Er du træt af at blive distraheret af spammails, pushbeskeder og en uoverskuelig jungle af apps? Se her, hvordan du kan undgå forstyrrelser på din telefon.

Distraktioner er overalt.

Og en af de store syndere er vores mobiltelefoner, der med bip og vibrationer forstyrrer os midt i arbejdet.

Ofte blot for at gøre opmærksom på endnu en spam-mail eller en push-besked fra en ligegyldig app.

Derfor kan det være en god idé at gennemgå dine telefonindstillinger for at øge overskueligheden og reducere distraktioner.

Se herunder, hvordan du kan reducere distraktionerne på en iPhone.

1. Slå notifikationer fra

Som det første anbefaler vi, at du slår så mange notifikationer fra som overhovedet muligt.

Gå ind i indstillingsmenuen på din iPhone og vælg derefter punktet "beskeder".

Her vælger du dine apps - en for en - og slår notifikationer fra. Du kan med fordel slå "vis i meddelelsescenter" fra, vælge advarselsformater "ingen" og har du mulighed for at slå "lyde" fra, bør du også gøre det.

På den måde lukker du effektivt munden på de forskellige apps. 

Du kan ligeledes fjerne de velkendte røde bobler, der er synlige over dine apps.

Eksempelvis fortæller de røde bobler, hvor mange ulæste mails, der ligger i din indbakke. Er du typen, der bare hele tiden må til bunds i din indbakke, kan du derfor med fordel helt fjerne de røde bobler fra din Mail-app og andre apps.

Det gør du ved at slå funktionen "etiket på programsymbol" fra.

2. Ryd op i app-kaoset

Denne skribent er næppe den eneste, der downloader stribevis af apps, der stort set aldrig bliver brugt.

De mange apps kommer hurtigt til at fyldte to, tre eller fire sider på din telefons hjemmeskærm og er med til at gøre telefonen uoverskuelig at bruge.

Derfor kan det anbefales at slette alle de apps, som du alligevel sjældent bruger. Prøv at se, om du kan få dine apps til at være på en enkelt side. Til det formål kan du med fordel samle dine apps i mapper.

Du kan også lave dit helt eget system til at holde styr på dine apps. Eksempelvis kan du samle de apps, som du ofte bruger, på den første side, og på side to kan du placere mapper med de apps, som du kun bruger indimellem.

3. Undgå sociale netværk

Forsøg at undgå sociale netværk som Facebook og Twitter fra din telefon.

Især Facebook-app'en kan være meget opmærksomhedskrævende og bimler og bamler, hver gang der er ny aktivitet.

Derfor kan det anbefales at fjerne alle notifikationerne fra Facebook-app'en, som det er beskrevet i punkt 1. Herudover kan du også tage mere drastiske midler i brug og helt fjerne Facebook og Twitter-apps fra telefonen.

Har du brug for at logge ind på de sociale netværk, kan du stadigvæk bruge din browser. Og vil du gerne kunne modtage Facebook-beskeder, men vil slippe for status-opdateringer og andet forstyrrende Facebook-gejl, kan du blot installere Facebooks selvstændige besked-app "Facebook Messenger".

4. Slå ringetonen fra

Det mest simple råd af dem alle.

Sæt din telefon på lydløs og brug kun vibrationer, når du modtager opkald og sms-beskeder. Du gør ikke kun dig selv en tjeneste, men også din kolleger, der slipper for at blive forstyrret af en sand sympfoni af ringetoner, når kontorets mobiltelefoner ringer.

Læs også:

De her programmer kan dræbe dine overspringshandlinger

Sådan får du fred for al kontorstøjen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere