Artikel top billede

Ny standard kan skabe revolution for mobil video

Med efterfølgeren til H.264 kan video komprimeres dobbelt så effektivt. Den skal især bruges til mobil video.

Moving Picture Experts Group (MPEG) har vedtaget en efterfølger til den efterhånden ti år gamle standard H.264. Den nye video-codec H.265, også kaldet High Effiency Video Coding (HEVC), skulle være dobbelt så effektiv som forgængeren og dermed reducere trafikbelastningen på nettet. Det anslås, at video vil udgøre 90 pct. af internet-trafikken i 2015.

Den officielle pressemeddelelse fra MPEG kan læses her. H.265 blev vedtaget på et MPEG-møde i Stockholm i juli, hvor 450 delegerede var samlet.

Den nye standard skal især bruges til mobil video, hvor man altså enten kan halvere videoens størrelse eller fordoble kvaliteten. Ericsson anslår, at de første kommercielle produkter med H.265 kommer allerede til næste år.

"Der er en stor interesse fra branchen, fordi det betyder, at du kan halvere bit-raten og stadig opnå den samme visuelle kvalitet, eller fordoble antallet af tv-kanaler med den samme båndbredde, hvilket får en enorm betydning," siger Ericssons Per Fröjdh, der stod i spidsen for mødet i Stockholm som formand for den svenske MPEG-delegation.

Han henviser til, at stort set alle digitale tv-transmissioner samt dvd- og Blu-ray-film bruger MPEG-standarder til komprimering.

MPEG arbejder også på en ny komprimerings-standard for 3D-video uden behov for særlige briller, der forventes klar i 2014.

"Fremtidig 3D-teknologi vil have mere avancerede displays, hvor man kan se indholdet på mange forskellige måder. De mere simple versioner af teknologien vil kun tilbyde de to visninger, som vi kender i dag - venstre og højre - uden at det er nødvendigt med briller. Men i fremtiden kan der være mange forskellige visninger ved siden af hinanden, så du kan bevæge dit hoved til venstre eller højre for at se et stereo-billede af et objekt," siger Fröjdh.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere