Artikel top billede

Her er fremtidens super-fjernsyn

Fremtidens tv har 16 gange flere billedpunkter end de nuværende HD-fjernsyn. Nu er standarden på plads.

Den internationale teleunion ITU har vedtaget en standard for fremtidens tv-signaler i meget høj opløsning. Det skriver BBC. Den nye tv-standard Super HiVision 8K har 16 gange flere billedpunkter end et Full HD-fjernsyn. Billedopløsningen er på 7.680 x 4.320 pixels; det svarer til et 32 megapixel billede.

Det japanske tv-selskab NHK har tidligere demonstreret en prototype på et fjernsyn med den ultrahøje opløsning, og teknologien blev også afprøvet under de Olympiske Lege i London her i sommer.

NHK har udviklet tre kameraer, som kan optage Super HiVision med 60 frames i sekundet. Det skal senere fordobles til 120 frames.

ITU har debatteret den nye standard siden maj og fortæller nu, at standarden er godkendt.

Hvis man skal tro NHK, så vil det nye tv-format give en "livagtig oplevelse og en fornemmelse af at være til stede" på en måde, som ikke har været mulig tidligere.

Der arbejdes samtidig på en lavere opløsning kaldet 4K, hvor der "kun" er 3.840 x 2.160 pixels på skærmen.

Dermed ser det ud til, at der kan blive forvirring om den faktiske opløsning, ligesom det har været tilfældet med HDTV. Her har man også to opløsninger, 1.280 x 720 og 1.920 x 1.080.   

Der kan gå meget lang tid, inden tv-standarden slår igennem. Toshiba sælger allerede et fjernsyn med 4K-opløsning, men det er kun i stand til at vise fotografier i den høje opløsning, ikke video.

Det forventes, at de første fjernsyn med Super HiVision 8K er klar i 2020, hvor NHK vil starte tv-transmission i den høje opløsning, og først i 2025 vil prisen for apparaterne være faldet til den magiske grænse på 10.000 dollar.

"De kommer med en størrelse på 55 tommer og derover. Du vil stadig få en betydelig fordel i den størrelse, fordi det giver en større farvedybde og kontrast såvel som et skarpere billede," siger Gartner-analytiker Paul O'Donovan til BBC.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere