Artikel top billede

Her er de seks Apple-patenter som Samsung har brudt

Øhm, hvad er det helt præcist, Samsung har gjort galt? Se her hvorfor den koreanske gigantkoncern skal betale seks milliarder kroner til Apple.

Da Apple i fredags vandt den store patentretssag mod Samsung, fandt dommeren, at Samsung i alt havde forbrudt sig mod seks forskellige Apple-patenter. 

 Men hvad er det præcis for nogle Apple-patenter?

Det er patenter, der handler om alt fra telefonens brugerflade til det fysiske design og funktioner.

Ifølge den amerikanske erhvervsblog Business Insider drejer det sig mere præcist om disse seks patenter: 

1. Utility Patent 163: Zoom med et skærmtryk
Sidder du og læser en tekst på din telefon, men må knibe øjnene sammen, fordi teksten er for lille?

Løsningen er som regel at dobbeltklikke på skærmen, hvorefter telefonen zoomer ind på teksten og centrerer den, så den passer perfekt ind i telefonens skærmvindue.

Det kan du gøre både på en iPhone og Samsungs Android-telefoner. Men ifølge juryen bør det kun kunne lade sig gøre på en iPhone, fordi Apple har patent på denne funktion.

2. Utility Patent 381: Elastik-funktionen
Når du på scroller på en internetside, er det muligt at scrolle forbi bunden og toppen af en side. Når du gør det, hopper siden hurtigt tilbage på plads.

Denne funktion er kendt som elastik-funktionen og findes i mange af Samsungs Android-telefoner og Apples styresystemer. Men ifølge juryen er funktionen dækket af Apple-patentet Utility Patent 381.

3. Utility Patent 915: Multi-touch
De fleste telefoner kan skelne mellem, om du betjener skærmen med en eller to fingre. Det kaldes multitouch og bruges blandt andet, når du zoomer ind og ud på en side ved at lave en knibe-bevægelse på skærmen.

Multitouch-funktionen er patenteret af Apple, og ifølge dommen i patentretssagen har Samsung forbrudt sig mod dette patent med intet mindre end 21 telefonmodeller.

4. Design Patent 087: Det fysiske design af den hvide iPhone
Apple har patent på den grundlægende form og design af iPhonen.

Det vil blandt andet sige telefonens farve og det rektangulære design med de afrundede hjørne. I forbindelse med den hvide version af iPhonen har Samsung ifølge rettens afgørelse brudt Apples patent med 21 telefoner.

5. Design Patent 087: Det fysiske design af den sorte iPhone
Ud over design-patentet på den hvide iPhone konkluderer juryen også, at Samsung har forbrudt sig mod Apples patent på den sorte iPhone.

6. Design Patent 305: Ikonerne på hjemmeskærmen
Samsung har ikke kun forbrudt sig mod det fysiske design.

I 13 tilfælde har Samsung brudt et designpatent for Apples styresystem iOS, hvor Samsung angiveligt har kopieret Apples ikoner. Samsungs ikoner har både den samme størelse og udformning som Apples, vurderede retten. 

Læs også:

Her er de mest berømte Apple-retssager 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere