Artikel top billede

Nyt globalt web-indeks - men hov: Hvor er Danmark?

Sverige ligger i toppen på det nye globale web-indeks fra World Wide Web Foundation.

Web-opfinderen Tim Berners-Lee har startet en organisation, World Wide Web Foundation, som skal kæmpe for et frit, åbent og universelt internet. Nu har organisationen præsenteret den første udgave af sit Web Index, der måler hvordan forskellige lande udnytter nettets muligheder. Det skriver BBC.

På listen med 61 lande kommer Sverige ind på en førsteplads, mens vores andet naboland Norge ligger som nr. 9 og Finland har en femteplads. Danmark er slet ikke med i målingen - som det eneste nordiske land.

USA ligger på andenpladsen på den globale rangliste, mens Storbritannien er nr. 3 og Canada kommer ind på en fjerdeplads.

World Wide Web Foundation fortæller at det "kun" er én af ud tre verdensborgere og mindre end én ud af seks i Afrika, der er på nettet.

Hvis man udelukkende ser på udbredelsen af internet i befolkningen, så ligger Island på en førsteplads med 95 pct.

Irland ligger som nr. 10 i den samlede rangliste, men klarer sig bedst når det gælder eksporten fra it-sektoren. Her er det 14,8 pct. af bruttonationalindkomsten, der kommer fra it-eksport.

Helt i bunden ligger lande som Bangladesh, Etiopien, Zimbabwe og Yemen.

I en tredjedel af de undersøgte lande er der moderat eller streng web-censur, og halvdelen har taget skridt til at begrænse pressefriheden.

"Web'et er en global samtale. Den stigende undertrykkelse af ytringsfrihed, både online og offline, er måske den største enkeltstående trussel mod web'ets fremtid," siger Tim Berners-Lee i en kommentar.

Prisen for bredbånd er stadig et problem i mange lande. I nogle dele af verden koster internet-adgang omkring halvdelen af en normal månedsøn.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere