Artikel top billede

(Foto: Morten Nevado)

Dansk CSC-regnskab: Næsten en milliard i underskud

Det danske regnskab for CSC afslører et dundrende underskud.

Læs også: 
CSC's nye topchef: Jeg er en problemknuser


Ny topchef i CSC Danmark: Her er min plan

Minus 968.200.000 kroner.

Sådan lyder årets resultat for CSC i Danmark i et netop aflagt regnskab for 2011/2012.

"Årets resultat må betegnes som utilfredsstillende," står der i ledelsesberetningen.

Heri fremgår det også, at det store underskud skyldes en stribe forskellige forhold i datterselskaber.

Alene Polsag-skandalen har med medført et tab på 107 millioner kroner før skat.

"Negativt resultat før skat i datterselskabet CSC Consultning Group A/S på 178,0 millioner kroner eksklusiv omkostninger til restruktering, der primært kan henføres til den afviklede TDC kontrakt", står der i regnskabet.

Konflikt og fyringer

I rækken af underskudsforhold nævnes også arbejdsmarkedskonflikten, som CSC har været igennem. Den "har medført omkostninger til underleverandører, konfliktmæglere m.v."

Ligesom der  til "restruktering af arbejdsstyrken" er afsat 239,4 millioner kroner, hvor det i øvrigt fremgår, at tilpasningerne har påvirket 488 ansatte i de tre nordiske lande.

Derudover har CSC lavet "værdireguleringer på anlægsaktiver og kontraktomkostninger" for 118 millioner kroner.

"Negative justeringer på fast pris udviklingsaftaler for fremmed regning med 284 mio. kr. indregnet efter produktionsmetoden," står der i regnskabet for CSC Computer Sciences A/S.

Underskud på underskud

Af regnskabet fremgår det videre, at CSC Norge AS og CSC Sverige AB er blevet indlemmet i det danske regnskab for CSC Computer Sciences, der altså også tæller de danske datterselskaber.

Selskabet havde sidste år et underskud på 363,8 millioner kroner. I år er egenkapitalen på 200 millioner kroner.

Andet CSC-regnskab også blodrødt

Hos CSC vil man hellere se på tallene hos et andet CSC-selskab, nemlig CSC Danmark A/S, der også netop har aflagt regnskab.

Imidlertid er tallene meget lig tallene hos CSC Computer Sciences A/S.

Således fremgår af dette årsregnskab at omsætninger på 1,6 milliarder kroner, hvilket er en tilbagegang på små 10 procent i forhold til året før.

Samtidig viser årets resultat et underskud på 894 millioner kroner. Ydermere har CSC Datalab og CSC Consultning Group begge tabt deres egenkapital.

Antallet af ansatte er faldet til 1224 fra 1332, fremgår det af dette regnskab.

CSC forklarer at årsrapporten fra CSC Danmark A/S for 2011/12 er "præget af udgifterne til omstruktureringer, og tab af nogle få, men vigtige kontrakter." 

Underskuddet skyldes således først og fremmest udgifter til flere engangsposter, som er meget lig dem beskrevet i regnskabet for CSC Computer Sciences A/S.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere