Artikel top billede

(Foto: Rune Pedersen)

CSC giver kæmpe millionunderskud i Danmark

Et dundrende millionunderskud er ikke eneste ubehagelige oplysning i regnskabet for CSC Danmark.

Læs også:
CSC-fusk: Danske hoved kappet af i massevis

CSC-selskab taber 324.000 kroner om dagen

Årets resultat: Minus 355 millioner kroner.

Sådan ser bundlinjen ud hos CSC Danmark A/S i regnskabsåret 2010/2011.

Selskabets topledelse skriver i regnskabet, at resultatet ikke er tilfredstillende.

Omsætningen hos CSC i Danmark udgør 1,8 millarder kroner netto i det seneste regnskabsår.

Regnskabsmanipulation for knap 200 millioner kroner

Samtidig berører det danske selskab også kort den regnskabsskandale, der har ramt selskabet.

Under punktet "Usædvanlige forhold" gøres det klart, at rodet i regnskaberne har påvirket selskabets tal og tvunget selskabet ud i reguleringer.

"Reguleringerne skyldes primært mistanke om regnskabsmanipulation udført af tidligere ansatte," skriver topledelsen af den danske CSC-selskab videre.

Reguleringen vedrører "aktiverede omkostninger", der skulle have været omkostningsført med 197,3 millioner kroner.

Desuden er der sket regulering som følge af "forkert fortolkning af regnskabspraksis med 41,5 milioner kroner" samt "diverse reguleringer med 40,2 millioner kroner".

Ændringerne har påvirket årets resultat for 2009/10 negativt med 199,9 millioner kroner, konkluderer selskabet.

Ligesom balancen per 31. marts 2010 er blevet påvirket negativt med 341,3 millioner kroner, og egenkapitalen på samme tidspunkt er påvirket negativt med 279,0 millioner kroner, fremgår det.

Ifølge CSC's kommunikationsbureau, Kraft & Partners, er der ikke mulighed for at få et interview med CSC's ledelse om regnskabet. I stedet har Computerworld via en mail fra kommunikationsbureauet modtaget en kommentar fra CSC Danmarks administrerende direktør, Carsten Lind:

"Det samlede resultat er udtryk for, at vi som selskab står overfor store udfordringer, som kræver ledelsens fulde opmærksomhed. Jeg ser det som min fremmeste opgave at sørge for, at vi får tilpasset forretningen til markedsvilkårene både hvad angår tilgangen af nye kunder, serviceringen af eksisterende kunder og optimeringen af vores interne forretningsgange."

Læs mere om regnskabssvindlen hos CSC Danmark her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere