Artikel top billede

Smid facebook ud af soveværelset - her er det sociale netværk for dig og kæresten

Den næste bølge af sociale netværk bliver små og eksklusive. En af de lovende tjenester har base i København.

Kender du kæresteparret, der ubønhørligt deler deres kærlighed på Facebook?

"Hej Snuske. Jeg elsker dig over alt på jorden. Vi ses i aften. Møzz møzz".

Nu har de forelskede folk mulighed for at flytte deres kærlighed væk fra Facebook - eller i det mindste begrænse, hvor meget vennekredsen skal følge med i Snuskes gøren og laden.

En ny trend inden for sociale netværk er helt intime netværk - kun for tosomheden. For eksempel Cupple der har base i Danmark.

Facebook for kærester

Cupple er en app for kærester og ægtefolk, der vil have et samlet sted til at pleje forholdet og styre dagligdagens gøremål - eller holde gnisten i langdistanceforhold.

Men de første betatestere har vidt forskellige brugsmønstre. Nogle bruger Cupple til at planlægge bryllupper. Nogle til at sende billeder af børnene. Andre til at koordinere indkøbslister. Og kvinder og mænd har også deres forskellige grunde til at holde af Cupple, mener idémanden Tim Allison.

"Kvinderne elsker intimiteten og det sjove ved konceptet. Mændene sætter især pris på, at alt sentimentaliteten ikke havner ude på Facebook," siger Tim Allison.

Han er bosat i København med sin danske kæreste. Hans ene makker er stadig hjemme i Newcastle.

Hvorfor skal man bruge Cupple? Kunne man ikke bare sms'e sammen og koordinere ting via Google Docs?

"Undskyld mig, men jeg synes ikke, at Google Docs er det mest romantiske, der findes. Men det er rigtigt. Der er mange måder at kommunikere på. Men for eksempel har sms ikke ændret sig synderligt de seneste 10 år. Jo, det er en teknologi, der stadig gør, hvad den skal. Men det er stadig en stor telefonbog. Vi prøver at at sprede lidt romantik og en bedre user experience ud over kommunikationen," siger Tim Allison.

Hvad er din personlige yndlingsfunktion i Cupple?

"Jeg synes, vi har fået sat en ret flot timeline. Det er en feature, vi har brugt meget tid på. Det er her, man ser sine billeder, sine beskeder og så videre. Og vigtigst af alt så har begge adgang til den samme timeline. Du og din partner ser de samme ting," siger Tim Allison.

Nu gør vi det private socialt

Cupple er pt gratis.

"Lige nu fokuserer vi mest på at opbygge en solid brugerbase. Det ville være nemt at kræve seks kroner for vores app, men jeg tror ikke, at man kan få succes med så lille et beløb, som samtidig er med til at skabe en barriere for nye brugere. Jeg synes der er nogle interessant ting ved abonnementsmodeller. Altså en form for premium, hvor man for eksempel skal betale for at kunne dele længere videoklip med hinanden. Vi tænker meget på at skabe en god god forretningsmodel, men som sagt handler det pt om at engagere så mange brugere som muligt," siger Tim Allison.

Det er næsten kutyme, at apps og sociale netværk forsøger at skabe viral markedsføring, men det er Cupple afskåret fra. Det er selvsagt lidt svært automatisk at sprede budskabet blandt nye brugere, når konceptet er, at man blot deler ting med sin udkårne.

Det er en af årsagerne til, at Cupple i sin seneste version har fået en valgfri mulighed for at dele brudstykker af parforholdet med omverdenen. For eksempel på Facebook.

"Kærestepar lever jo også et liv uden for soveværelset og huset. Og mange af de ting er oplagt at dele med venner og familie. Hvis de er på en restaurant eller til en koncert sammen, kan de dele eller anbefale det med vennerne på Facebook," siger Tim Allison, der mener, at især Facebook har udviklet sig til en social scrapbog, som mange gerne vil gemme deres oplevelser i.

Apple har vist interesse

Cupple har hurtigt fået mange konkurrenter. For eksempel Duet, Pair og Between.

"Vi var klar i november sidste år, og omkring marts og april havde vi fem til seks konkurrenter, der også arbejdede inden for vores område. Det var for os med til at bevise, at vi havde ramt rigtigt, når andre ville lave det samme. Når man får en masse konkurrenter så hurtigt, og nogle af dem endda får store beløb i venturekapital, så kan man enten bekymre sig - eller få travlt med at udvikle," siger Tim Allison.

Tim og makkeren valgte at sætte fart på udviklingen og mener, at det nye sociale lag kan vise sig at give programmet et forspring i forhold til konkurrenterne.

Ét forspring har firmaet allerede fået. Til teknologimessen SXSW i Texas i år blev de to stiftere inviteret til møde med Apple, der var begejstret for konceptet og designfilosofien.

"Det er virkelig en stor kompliment at få fra så stort et firma. Det har været meget inspirerende og været med til at gøre, at vores lange hårde arbejde har været besværet værd. For hvis du havde sagt til mig for et år siden, at jeg skulle sidde og holde møder med Apple på et Hilton-hotel i Austin, så havde jeg ikke troet på dig".

Cupple har slået sig ned i det københavnske iværksætter-fællesskab Founders House, som ComON besøgte sidste år.

Her er et par skærmbilleder fra applikationen:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere