Artikel top billede

HP's øverste chef Meg Whitman fyrer i titusindvis for at få HP på ret køl igen.

HP fyrer yderligere 2.000 ansatte

Hewlett-Packard annoncerer, at den udover de allerede besluttede 27.000 fyringer yderligere eliminerer 2.000 stillinger.

Hewlett-Packards øverste chef Meg Whitman arbejder hårdt på at vende HP's nedtur til en optur. I den forbindelse annoncerede HP i maj, at koncernen ville fyre 27.000 ud af de daværende 350.000 medarbejdere.

Herhjemme bliver der også fyret, men samtidig udnævner HP Danmark en række nye chefer.

I går offentliggjorde HP så en børsmeddelelse, der meddeler, at det bliver nødvendigt at fyre yderligere 2.000 ansatte. Nu skal der i alt afskediges 29.000 ansatte inden oktober 2014.

Virksomheden, der holder til i Palo Alto syd for San Fransisco, kom ikke med en forklaring på, hvorfor det er nødvendigt at fyre mere end oprindeligt annonceret. Men udmeldingen kommer samtidig med, at den personlige computer, som allerede var lidt i krise, nu er under endnu hårdere pres fra smartphones og tablet-pc'er, der vinder frem på bekostning af den traditionelle pc.

Gør ualmindelig ondt

HP er verdens største pc-producent, så den udvikling gør ualmindeligt ondt på HP, som ventes at lancere en ny serie tablet-pc'er her til efteråret og i øvrigt forsøger at få mere gang i bedre indtjenende forretningsområder som software og konsulenttjenester.

Nu er HP noget af en supertanker at vende, og selskabet har i forvejen rigeligt med problemer. For eksempel har købet af et af verdens største konsulenthuse EDS (Electronic Data Systems ) slet ikke udviklet sig som planlagt. I det seneste kvartal bidrog EDS således med et underskud i størrelsesordenen 54 milliarder kroner.

Indtil videre har 8.500 medarbejdere accepteret en fratrædelsesordning, og de fleste af dem forlod ifølge børsmeddelelsen HP ved udgangen af august måned.

De ekstra 2.000 fyringer giver ifølge SI Group-analytikeren Brian Marshall HP en årlig besparelse på omkring 1,2 milliarder kroner om året, skriver Denver Post.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere