Dansk it-sikkerhed mangler planlægning

De danske it-chefer er blevet bedre til sikkerhed, men det kniber med procedurer og planlægning, viser en undersøgelse fra Dansk Industri. Organisationen efterlyser også konkrete initiativer fra ledelsen til at beskytte virksomhedernes vigtigste aktiver.

De største er bedst til det, men de fleste danske virksomheder kunne have bedre sikkerhed, viser en undersøgelse fra Dansk Industris it-gren, ITEK, som er baseret på svar fra 300 virksomheder.

I forhold til sidst it-sikkerheden blev undersøgt, er der sket store fremskridt, men især mindre virksomheder kunne trænge til en opstrammer. Det gælder først og fremmest virksomhedernes planlægning og procedurer.

Også implementeringen af ny sikkerhed halter det med. Og undersøgelsen viser, at selv om mange virksomheder har en sikkerhedspolitik, så mangler der stadig konkrete tiltag fra ledelsen i mange virksomheder.

Mangler overblik

Blandt andet kan det nævnes, at kun 25 procent af virksomhederne hvert år laver en oversigt over de it-sikkerhedsmæssige "hændelser", der har været i løbet af året, og det er for lidt, mener forfatterne til undersøgelsen.

En oversigt over hændelser er nemlig et vigtigt redskab til at kortlægge, hvor god sikkerheden er hos virksomheden.

Dog er de danske virksomheder nået over begynderstadiet med sikkerhed: Næsten alle virksomheder har beskyttelse mod virus, og alle foretager sikkerhedskopiering.

Erfaringsudveksling nyttig

På nogle punkter har virksomhederne for alvor lært deres lektie. Danske virksomheder har nemlig langt færre problemer med uautoriseret adgang end amerikanske virksomheder, og det tyder ifølge forfatterne på, at danske virksomheder administrerer brugernes adgang til systemerne langt bedre.

Derimod scorer virksomhederne i undersøgelsen lavt på personalets indføring i it-sikkerhedsproblemer. Det er kun i instruktionen af nye medarbejdere, at resultatet er over forventet niveau.

Spørgeskemaundersøgelsen er sendt ud til 700 tilfældigt udvalgte medlemmer af Dansk Industri. Heraf har 300 svaret.

Samtidig har medlemmerne i ITEK's erfaringsudvekslingsgruppe, ERFA, fået samme spørgeskema til besvarelse, og medlemmerne af erfaringsgruppen var klart i top på alle områder. På den baggrund konkluderer ITEK, at det giver en klar fordel, når virksomheden sætter fokus på it-sikkerheden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2024

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. juni 2024 | Læs mere


Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

13. juni 2024 | Læs mere


Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere