Artikel top billede

Nu kan du eksportere e-bøger fra Wikipedia

Med en ny funktion kan du lave din egen bog med artikler fra Wikipedia, der kan eksporteres i ePub-format eller bestilles på papir.

Det populære online-leksikon Wikipedia har netop udvidet sin Book Generator med muligheden for at eksportere bøger i ePub-format. De kan så læses med forskellige mobile enheder uden internet-forbindelse. Teknologien er udviklet af det tyske firma Pediapress, og den er blevet testet i nogle måneder i den tyske udgave af Wikipedia.

Ideen er, at man kan oprette sin egen samling med Wikipedia-artikler, som så kan eksporteres i forskellige formater eller printes som e-bog. Filen kan eksporteres som PDF, ODF-dokument eller altså nu i ePub-format.

Dette format understøttes af mange e-læsere, men desværre bruger Amazons Kindle sit eget format. Her er det nødvendigt at konvertere filen først med et program som Calibre.

Der er også mulighed for at få leveret sin e-bog på papir. Det bliver så håndteres af Pediapress, der er specialiseret i web-til-print-løsninger. Prisen ligger typisk på 10-20 dollar for en bog på 100-400 sider.

I sin blog fremhæver Wikimedia Foundation, at eksport-funktionen er nyttig, hvis man vil læse Wikipedia-artikler, mens man er undervejs uden internet, eller hvis man befinder sig i et land, hvor det er svært eller dyrt at få adgang til nettet.

"Epub-filer kan nemt bruges i et offline-miljø. De kan åbnes og distribueres ligesom normale filer. Plus, der findes læsere til næsten alle platforme," siger mobil-chef Thomas Finc fra Wikimedia Foundation.

For at oprette sin personlige e-bog skal man vælge "Create a book" i den venstre sidebjælke under "Print/export" på Wikipedia.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere