Artikel top billede

Humac: Vi er klar til at kæmpe mod Apple

Apple har åbnet sin første butik i Norden, men er Apple Stores mon også på vej ind på det danske marked?

Der kan være godt nyt på vej til danske Apple-aficionados, men dårligt nyt til de danske Apple-forhandlere.

Apples officielle Apple Stores ser nemlig ud til at rykke tættere og tættere på de danske kunder.

For knap to uger siden åbnede Nordens første Apple Store i indkøbscenteret Täby Spectrum i Stockholm, og ifølge rygter i de svenske medier vil Apple i løbet af efteråret åbne endnu en butik i Malmø-bydelen Hyllie.

Kun et par solide stenkast fra København.

Apple selv er tavs om, hvorvidt virksomheden også ønsker at etablere butikker på det danske marked.  

"Det har jeg ingen kommentar til," siger Apples danske landechef Peder Engrob, da ComON spørger, om Apple også ønsker at tage skridtet over Øresund. 

Humac: Apple har København på landkortet
Det vil i så fald være en udfordring for Apple-forhandlere som Humac og Eplehuset, der i sine danske detailbutikker giver forbrugerne en oplevelse, der på mange måder minder om den, man får i de officielle Apple-butikker. 

Men ikke desto mindre er det en situation, som Humac er forberedt på, fortæller Morten Bo Andersen, der er landechef for Humac i Danmark.  

"Vi har ingen informationer om, hvorvidt Apple er på vej til Danmark, men på den ene eller anden måde er København selvfølgelig på Apples landkort. Derfor er det naturligvis noget, vi forbereder os på," siger han. 

Han forklarer dog, at rygterne om Apples indtog på det skandinaviske marked har floreret, lige siden Apple tilbage i 2004 åbnede sin første europæiske butik i Regent Street i London.

160 km fra grænsen

Apple nærmede sig dog allerede det danske marked i 2009, da virksomheden åbnede en Apple Store i Hamburg. Blot 160 kilometer fra den danske grænse.

Men Humacs søsterkæde Re: Store er også til stede på det tyske marked, hvor der i dag er 10 officielle Apple-butikker.

Her hævder Morten Bo Andersen dog, at erfaringerne med at konkurrere mod de officielle Apple-butikker langt fra er frygtindgydende.  

"Her har det ikke været negativt for forhandlerne, at der er kommet Apple Stores. Vi mener, at det skyldes, at et stigende antal Apple-forhandlere er med til at gøre Apples produkter mere mainstream. Det betyder, at der i alt bliver solgt flere Apple-produker. Der bliver så at sige en større kage at tage af," siger han.

Sådan så det ud, da Apple tidligere på måneden åbnede sin første nordiske Apple Store:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere