Artikel top billede

Så vild bliver internettets udvikling i de kommende år

Se hvor mange maskiner, der vil være forbundet til internettet, om ganske få år. Forskere venter enorm udvikling, der ikke mindst vil blive skubbet frem af en bestemt teknologi.

Computerworld News Service: I 2020 vil der være seks gange så mange apparater forbundet til internettet, som der vil være mennesker med internetadgang.

I 2020 vil størstedelen af internetforbruget desuden foregå over mobilt bredbånd, mens antallet af faste forbindelser svinder ind.

Det skriver International Telecommunications Union i sin første årlige globale State of Broadband-rapport.

På verdensplan er der allerede dobbelt så mange brugere med mobilt bredbånd end med faste bredbåndsforbindelser.

Dette misforhold vil kun blive større i takt med, at brugere i udviklingslande skifter deres mobiltelefoner ud med smartphones og tablets.

Nye koncepter vinder indpas

Nye koncepter såsom embedded intelligence, automatiseret trafik maskine-til-maskine (M2M) og "tingenes internet" bidrager også til denne vækst i antallet af netværkstilsluttede enheder, ligesom efterspørgslen efter uafbrudt trådløs internetforbindelse aldrig har været større.

Antallet af enheder forbundet til internettet vil ifølge fremskrivelser i rapporten fra ITU nå op på 25 milliarder i 2020 fra 10 milliarder i 2011.

Samtidig forventes antallet af mobilabonnementer at fordobles i dette tidsrum.

Selvom der i det forløbne år har været stærk vækst i udbredelsen af internetadgang i husstande, så sakker den individuelle internetanvendelse stadig bagud.

Mobilt bredbånd kan ændre alt

Analytikerne fra ITU vurderer, at mobilt bredbånd kan ændre dette forhold.

Der er adskillige tendenser, der er med til at fremme mobilt internet i høj hastighed.

Det drejer sig blandt andet om statusopdateringer i realtid, tjenester baseret på geografisk placering, push-meddelelser, målrettet reklame, kollaborativ crowdsourcing, cloud-storage og ændringer i vores forestillinger om privatliv.

"I lyset af hvor hurtigt de mobile teknologier spreder sig, vil begrebet den digitale kløft i fremtiden muligvis ikke længere betegne ulighed i forhold til internetadgang, men i stedet betyde ulighed i forhold til hastighed og funktionalitet - eller mere specifikt hvad folk kan bruge deres mobile enheder til," står der i rapporten.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere