Artikel top billede

Fup med anmeldelser på Trustpilot

Kan man stole på forbrugersitet Trustpilot.dk? Tilsyneladende ikke altid, viste DR-programmet Kontant i går. En virksomhed fik tilbud fra en privat person, der mod betaling ville fabrikere 50 falske anmeldelser.

Det er nemt at svindle med anmeldelserne på forbrugersiden Trustpilot, hvor kunder kan give anmeldelser af de virksomheder, som de handler hos. Det påviste DR-programmet Kontant i går.

Trustpilots IT-systemer er ikke gode nok til at opdage, at firmaerne snyder, og det irriterer ejeren af netbutikken hjem.dk, Stig Johansen. Det skriver dr.dk.

"Det er jo lidt rystende, og man bliver noget tvivl om, hvor troværdig og seriøs Trustpilot egentlig er, hvis det her kan lade sig gøre," siger han til Kontant.

For nylig fik Stig Johansen en mail fra en person, der blot præsenterede sig som "Christian". Han tilbød at fabrikere 50 falske anmeldelser af hjem.dk med topkarakter på Trustpilot, således at firmaet ville opnå topkarakteren 5 stjerner.

"Christian" fortalte, at han har hjulpet to andre firmaer med at forbedre deres kundevurderinger. Han ville have 5.000 kroner for de 50 falske anmeldelser, som han ville lave ved hjælp af 50 falske Facebook-profiler, fortalte han. Stig Johansen bestemte sig for - sammen med Kontant - at tage imod tilbuddet.

Herefter væltede det ind med falske anmeldelser af hjem.dk. på Trustpilot, uden at Trustpilot reagerede. Efter tre uger fik firmaet ændret karakter til "Perfekt".

Hos Trustpilot er man ikke stolt af, at sikkerhedssystemerne ikke fangede de falske anmeldelser.

"Desværre vil der altid være nogen, der prøver at snyde. Vores opgave er at sørge for, at det forekommer så sjældent som muligt, men nogle gange lykkes det nogen at snyde alligevel. Nu har vi set, hvordan denne mand gør det, så nu har vi sikret gennem vores systemer, at den metode ikke kan bruges igen," siger Trustpilots direktør, Peter Holten Muhlmann, til ekstrabladet.dk.

Han understreger, at anmeldelserne bliver sikkerhedstjekket løbende.

"Vores systemer kigger blandt andet på datamønstre, så hvis der for eksempel dukker mange anmeldelser op fra Facebookprofiler, der ikke har ret mange venner, så kigger vi nærmere på dem. Det er bare en af de metoder, vi bruger. Og så får vi mange henvendelser fra brugere, der har mistanke om snyd. Dem tjekker vi også," siger han til ekstrabladet.dk.

Peter Holten Muhlmann indrømmer, at det er umuligt at sikre sig helt mod snyd.

"Vi kan ikke lave et perfekt system, men vi prøver. Vi bliver hele tiden klogere," siger han.

Du kan i dette blogindlæg læse mere om, hvordan Trustpilot forsøger at bremse falske anmeldelser.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere