Artikel top billede

Trods skuffelse: Derfor tror Citrix stadig på desktop-virtualisering

Markedet har ikke udviklet sig som forventet. Alligevel tror Citrix stadig på, at desktop-virtualisering kan blive mange penge værd. Se hvorfor her.

Læs også:
Desktop virtualisering: Er festen allerede forbi?

Sådan får du mest virtuel desktop for pengene

Salget af virtuelle desktops (VDI) vokser hos it-selskabet Citrix i Danmark.

Dog ikke vildt og voldsomt.

VDI i form af produktet XenDesktop står således i første halvår af 2012 for 75 procent af væksten i omsætningen hos den amerikanske it-virksomhed i Danmark, når man spørger selskabet danske landechef, Mads Skalbo.

"Ingen tvivl om, at VDI vokser, men vi kan også konstatere, at udviklingen af markedet ikke har vokset så stærkt, som vi troede, det ville," fortæller Mads Skalbo.

Han forklarer, at en af udfordringerne i VDI-salget har været, at teknologien skal skubbe gammel teknologi til side først, selv om Citrix sammen med konkurrenten fra VMware for godt fem år siden udskreg VDI som den næste store virtualiseringsbølge på højde med servervirtualisering.

Glem one-size-fits-all

VDI-bølgerne er ikke gået så højt, som det blev forventet i forrige årti.

Mads Skalbo fremhæver i den sammenhæng, at man måske ikke skal hænge sig så meget i tekniske termer som eksempelvis VDI (virtuel desktop infrastruktur), men i stedet fokusere på, hvad kunderne reelt vil have.

"Vores kunder har et behov i forhold til at få adgang til data, filer og applikationer, og det kan vi løse på mange måder," siger Mads Skalbo.

Han henviser her til, at Citrix er leveringsdygtig i applikationslevering med blandt andet et af selskabets flagskibsprodukter, XenApp.

"Vi mener ikke, at en one-size-fits-all-løsning er det rigtige, og derfor har vi flere produkter end den rene VDI-løsning," siger han.

Han tilføjer, at Citrix rent faktisk hjælper store kunder med at nedskalere licenser fra VDI til XenApp, hvis det er i kundens interesse.

Taber gerne penge på kort bane

Det betyder reelt, at kunden lægger færre penge hos Citrix.

"Det er meget kortsigtet hele tiden at forsøge at sælge den dyreste løsning, og vi vil da gerne bevare vores kunder i det lange løb," fortsætter Mads Skalbo.

Så udbredt er VDI i Danmark

Citrix danske landechef vil dog på ingen måde afvise, at VDI fremover kan blive et stort hit, selvom flere it-forhandlere, som Computerworld har talt med, påpeger, at VDI-festen måske er ved at være slut, inden den overhovedet kom i gang. 

"Jeg tror, vi først kun lige er ankommet til festen," siger den danske landechef fra et selskab, der har store økonomiske interesser i at sælge VDI.

Hver tredje bruger VDI i Danmark

At VDI-festen ikke er helt uden puls, viser tal fra it-analysehuset IDC, som i september udførte en spørgeskemaundersøgelse omkring VDI-brugen i Danmark.

Her tilkendegav 31 procent af de danske virksomheder med 10 eller flere ansatte, at de bruger desktop virtualisering i højere eller mindre grad, og 17 procent svarede, at de overvejer det.

IDC-analytiker Anders Elbak peger på, at for mange er VDI et overkill, og ofte er det økonomien, som stopper den slags projekter.

"I modsætning til server-virtualisering giver VDI meget små umiddelbare besparelser. For at få business casen til at gå op, er virksomhederne nødt til at dokumentere værdien af de opnåede fordele ved eksempelvis at give medarbejderne mobile desktops, der kan anvendes på forskellige pc'er og andre devices," udtaler Anders Elbak.

Samtidig peger han på, at en international IDC-undersøgelse fra 2011 fremhæver Citrix som markedsledende inden for desktop virtualiseringen med VMware lige i hælene.

Læs også:
Desktop virtualisering: Er festen allerede forbi?

Sådan får du mest virtuel desktop for pengene




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere