Test: Windows 8 smadrer Windows 7 på opstart

Når det gælder opstart, bliver Windows 7 slagtet af Windows 8. Se her hvor stor forskel der er på opstart med det gamle og det nye styresystem fra Microsoft.

Annonce:
Annonce:

Windows 8 giver markant hurtigere opstartstid end Windows 7. Klik for større foto.

Test-maskinen

Begge HP ProBook 6550b var til denne test udstyret med fuldkommen ens specifikationer: Core i5-processor, fire gigabyte ram og en 500 gigabyte harddisk.

Vi har i en uges tid testet Windows 8, som er det nyeste styresystem fra Microsoft.

Det byder på en ny visuel brugergrænseflade, der tidligere blev kaldt Metro, men som nu går under navnet 'Modern UI Style'.

Med sine firkantede og dynamiske felter springer den i øjnene, men det er ikke det eneste sted, hvor Windows 8 adskiller sig fra Windows 7.

Det gælder nemlig især på opstartstiden.

Vi har testet forskellen i hastigheden på to bærbare HP ProBook 6550b med fuldkommen ens hardware. Begge maskiner var udstyret med Windows 7, men den ene blev opdateret med Windows 8.

Opstartstiden på computeren med Windows 7 var omkring 45 sekunder, mens maskinen med Windows 8 blot var cirka 15 sekunder om at starte styresystemet - og det var muligt at bruge cursoren.

Altså en voldsom forbedring. Det er ikke mange år siden, at man snildt kunne brygge en god kop kaffe, mens Windows startede.

I dag er opstartstiden dog ikke længere så vigtig, som den har været. De fleste nyere bærbare computere som de tynde ultrabooks kan gå i dvale i dagevis og alligevel være i stand til vågne på få sekunder.

Her er en video, der viser opstartsduellen mellem Windows 7 og Windows 8:Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

White papers
I dette white paper kan du læse om udfordringerne og processen frem imod en bedre...

I dette white paper kan du læse om strategidelen i porteføljestyringen - det vil sige, hvordan du...

I dette white paper kan du læse om, hvad medarbejderne i dag forventer af dine...

 
Kommende events
CIO Executive Update
CIO Executive Update er kombinationen af oplæg fra en international top-CIO og muligheden for at netværke med andre CIOs og it-direktører gennem flere round tables om aktuelle emner.


Microsoft Office 365
Det cloud-baserede Office 365 er et af de mest succesfulde produkter fra Microsoft i de seneste år. Vi har allieret os med eksperter og cases, som kan give dig en konkret og koncentreret introduktion til det alsidige værktøj. Så tilbring en formiddag i selskab med Office 365 og se hvorfor produktet er så populært ? og hvordan it-afdelingen og brugerne høster fordelene i Office 365.


Hvordan finder og fastholder du de bedste it-medarbejdere?
Hvordan skal du tiltrække de bedste it-kandidater i fremtiden? Og hvilke kompetencer kommer virksomhederne fremover til at efterspørge?Log ind
x
E-mail
Kodeord