Artikel top billede

(Foto: TDC presse)

TDC: Her er planen med Netdesign og TDC Hosting

Direktør for TDC Erhverv, Eva Berneke, erkender, at der kommer til at ske fyringer i forbindelse med den netop udmeldte integration af Netdesign og TDC Hosting.

Læs også:

TDC dropper selskaber - har ny strategi

Allerede mandag kunne Computerworld fortælle om de kommende omstruktureringer i netværksdivisionen, heriblandt den integration af Netdesign og TDC Hosting, der blev meldt ud på selskabets Capital Markets Day i går i London.

I et interview med Computerworld erkender direktør for TDC Erhverv Eva Berneke nu indirekte, at integrationen kommer til at betyde fyringer.

Hvorfor integrerer I Netdesign og TDC Hosting?

"Vi synes, vi har alle de byggesten, der skal til for at bygge integrerede løsninger, men samtidig mener vi ikke, at det skal være kundernes problem, hvordan vi har organiseret os og hvilke enheder, vi har struktureret os i," forklarer Eva Berneke og uddyber:

"Lige nu kan man godt risikere at blive kastet lidt rundt imellem de forskellige enheder som Netdesign og TDC Hosting, men det er der jo ingen grund til, når det hele er TDC."

"Vi har derfor sagt, at vi må finde en måde at organisere det bagvedliggende på, så det ikke er kunden, der oplever problemet," siger Eva Berneke.

Hun tilføjer, at det især er salgsindsatsen, der skal koordineres bedre.

Man kan jo godt forestille sig, at der er en del job, der bliver overflødige nu på grund af overlappende funktioner. Hvor mange medarbejdere kommer I til at sige farvel til i forbindelse med denne omorganisering?

"Det ved vi ikke præcist endnu, men det er nu ikke så meget fordi, at de skal integreres. For hele leverancen til organisationen har vi jo stadig brug for - måske endda i højere grad, hvis vi lykkes med at sælge de integrerede løsninger."

"Vi tror sådan set også, at vi får behov for mange kompetencer på salgssiden, for det er forskellige kundetilpassede løsninger, der skal sælges. Men vi kigger altid efter effektiviseringer, og det gør vi også, hvis der er mulighed for rationaliseringer her. Det har egentlig ikke så meget at gøre med, om vi integrerer eller ej."

Fortsætter Keld Jersild Olsen?

Der florerer rygter om Keld Jersild Olsens afgang. Fortsætter han som direktør for Netdesign?

"Det er ikke noget, jeg snakker med pressen om. Det er noget, jeg snakker med Keld om."

Kommer der til at ske ændringer i forhold til de fysiske rammer?

"Netdesign flyttede til Teglholmen (TDC's base i København, red.) i foråret, så der er ikke de store omvæltninger i forhold til de fysiske rammer, og det er jo heller ikke fordi, vi ikke allerede har arbejdet tæt sammen."

"Og nej, vi har ikke siddet med hemmelige planer om integrationen siden foråret. Det er et udtryk for de tanker, vi har gjort os i det nye ledelsesteam, der blev sat sammen i sommer."

TDC's administrerende direktør Carsten Dilling udtalte i går i London, at der er behov for nye kompetencer til at sælge integrerede løsninger for at løfte kundeservice til det næste niveau - i hvilken grad kan de nye kompetencer findes blandt eksisterende medarbejdere, og i hvilket omfang er I afhængige af at finde nye medarbejdere?

"Jeg er helt sikker på, at nuværende TDC-medarbejdere kan få nye kompetencer, men det er klart, at når man i dag ringer til TDC kundeservice, så svarer de først og fremmest på enten mobil eller fastnet, de svarer ikke på den serviceaftale, der ligger i NetDesign."

"Det kan vi ikke systemmæssigt, og måske heller ikke kompetencemæssigt, i dag. Det er ikke noget, der er uoverskueligt at få lært langt de fleste af vores eksisterende medarbejdere. Men det er ikke noget, der bliver gjort på en enkelt nat, så det er noget, der skal arbejdes med."

Hvornår melder I noget mere konkret ud?

"I løbet af november forventer vi at have nogle mere konkrete udmeldinger."

Læs også: 

TDC dropper selskaber - har ny strategi




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere