Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC dropper selskaber - har ny strategi

Opdateret: TDC har netop annonceret en helt ny strategi for de kommende to år. Den indeholder overraskende ændringer i organisationen - og koster selskaber livet.

Læs også:

Kæmpe-plan på vej: TDC omstrukturerer og fyrer

TDC dropper sine to selvstændige lavprisselskaber Onfone og M1 og smelter Netdesign tæt sammen med TDC Hosting.

Det meddeler selskabet forud for dets kapitalmarkedsdag i dag i London.

Allerede i går kunne Computerworld afsløre, at TDC var på vej med store omstruktureringer.

Selskabet skriver, at det har en ny strategi for 2013-2015. 

For hver TDC-forretningsenhed betyder den nye strategi blandt andet: 

Privat: M1 droppes
TDC vil have et øget fokus på at levere sammenhængende løsninger til hjemmet i forhold til fastnet- og mobiltelefoni, bredbånd, tv og andre services under TDC-brandet.

Det har følgende konsekvens, meddeler selskabet: 

"Konsolidering af varemærkeporteføljen gennem sammenlægning af datterselskaberne Fullrate og M1 under Fullrate brandet i én enhed og optimering af marketingindsatsen, der vil blive drevet gennem den nyligt oprettede Group Marketing funktion."

YouSee: Onfone integreres
I YouSee-forretningen skal der være et tilsvarende fokus på at tilbyde sammenhængende løsninger til hjemmet.

Det betyder, at det er slut med Onfone som et selvstændigt selskab.

"For at muliggøre denne strategi og tilføre YouSee et udbud inden for mobiltelefoni, bliver Onfone integreret som en del af YouSee, men Onfone-brandet bevares.

Stifter og administrerende direktør Morten Strunge fortsætter som leder af Onfone, og han indtræder samtidig i ledelsen hos YouSee.

Sammenlægningen af de to virksomheder sker som nævnt fra nytår, men allerede i næste uge flytter Onfone fra sin nuværende adresse på Østerbro i København til YouSees hovedkontor på Teglholmen i København.

Erhverv: Netdesign integreres
I Erhverv skal der ligeledes skabes en større sammenhæng i de forskellige løsninger.

Formålet er ifølge TDC at gøre det muligt for erhvervskunder at købe hele deres kommunikationsløsning hos TDC, samt let at op- og nedskalere deres løsninger.

"Løsningerne kan - efter behov - være cloudbaserede, hvilket vil fremme både skalerbarhed og sammenhængende løsninger uanset geografisk placering," skriver telekoncernen.

Som Computerworld også skrev i går får det afgørende betydning for Netdesigns fremtid:

"For at fremme salget af sammenhængende erhvervsløsninger vil go-to-market tilgangen mellem Erhverv og datterselskaberne NetDesign A/S og TDC Hosting A/S fremadrettet blive tæt koordineret og muligvis fuldt integreret."

Det vil ny strategi få af konsekvenser

Læs også:

Kæmpe-plan på vej: TDC omstrukturerer og fyrer

TDC skriver også, at selskabets nordiske datterselskaber, hvilket vil sige TDC Sverige, TDC Norge og TDC Finland, vil bevæge sig mod "sammenhængende erhvervsløsninger både lokalt og på tværs af den nordiske region."

I løbet af strategiperioden vil TDC investere yderligere cirka 300 millioner kroner i forhold til de hidtidigt planlagte i forbedring af kundeoplevelsen og kundetilfredshed, meddeler selskabet. 

"Yderligere cirka 500 millioner kroner planlægges investeret i udbygning af både det mobile netværk og fastnettet med det formål at forøge hastighed, dækningsområde og netværkskvalitet samt gradvis at bringe fiberdelen tættere på hjemmene."

TDC konkluderer, at den nye strategi vil kunne forbedre udviklingen i bruttoavancen i løbet af strategiperioden.

"Det ovenfor nævnte program vedrørende forenkling af produkter, platforme og processer forventes sammen med et fortsat intensivt fokus på omkostninger at medføre betydelige omkostningsbesparelser fremover."

Læs mere og få alle reaktionerne senere i dag på Computerworld. 

Læs også:


Kæmpe-plan på vej: TDC omstrukturerer og fyrer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere