Windows Phone 8 kan fortælle hvor der er gratis Wi-Fi

Med særlig teknologi kan Windows Phone 8 fortælle dig, hvor du finder gratis Wi-Fi-hotspot.

Annonce:
Annonce:
Computerworld News Service: Microsoft vil i Windows Phone 8 levere information om geografisk placering og kvaliteten af gratis Wi-Fi-hotspots, så brugerne let kan finde de bedste trådløse netværk i nærheden.

Disse oplysninger vil komme fra en database af 11 millioner hotspots på verdensplan, der produceres og vedligeholdes af Devicescape, som leverer Wi-Fi-software til teleselskaber.

Microsoft har fået licens af Devicescape til at inkludere databasen i Windows Phone 8.

Devicescape får sine oplysninger om trådløse hotspots ved at kigge på, hvilke hotspots brugerne anvender og hvilken netværkshastighed, de her får, forklarer David Nowicki, der er marketingsdirektør hos Devicescape.

Selskabet filtrerer de mange hotspots, der kan være tilgængelige i et givet område og viser de mest populære, der har leveret en god netværksydelse.

Kun gratis netværk
I aftalen om Windows Phone 8 vil Devicescape kun levere data om netværk, der er gratis, men mange af dem kræver stadig, at man som bruger godkender et sæt brugsbetingelser.

I USA vil disse hotspot-data kun være tilgængelige på telefoner fra Verizon Wireless under en eksklusivaftale mellem Microsoft and Verizon.

Andre steder i verden vil funktionen være indbygget i alle telefoner med Windows Phone 8 uanset teleselskab.

Vælger man at slå funktionen til, vil man som bruger få adgang til oplysninger om hotspots via Microsofts app Data Sense, der blev annonceret i sidste uge, samt via funktionen Local Scout i Bing Search og via telefonens indbyggede kort.

Under alle omstændigheder vil de trådløse netværk vises på et kort. Data Sense er et værktøj, der er designet til at hjælpe brugerne administrere deres forbrug af mobildata i forbindelse med deres abonnement.

Aflaster mobilnetværk
Teleselskaberne forsøger generelt at få deres mobilabonnenter til så vidt muligt at anvende Wi-Fi-hotspots, da det er godt for både brugerne og teleselskaberne.

Det giver brugerne adgang til internettet uden at tage af det dataforbrug, de månedligt har til rådighed, mens det aflaster teleselskabernes mobilnetværk.

Aftalen med Microsoft inkluderer ikke Devicescapes software, der gør det muligt for brugere automatisk at logge på hotspots, men kun oplysninger om gratis hotspots i nærheden.

Devicescape giver ikke direkte adgang til sine hotspot-data på de andre store mobil-styresystemer.

Individuelle mobilselskaber, heriblandt fem i USA, tilbyder Devicescapes egen software til Android.

Selskabet arbejder på at udvikle software til Apples iOS.

Devicescape tilbyder hverken apps til adgang til sine databaser direkte til forbrugere.

Oversat af Thomas Bøndergaard


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...
IT-JOB

Erfaren 2nd. level IT-konsulent
SoftCom Solutions A/SSe flere it-job hos

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Salg og implementering af CRM-software hos mellemstore og store virksomheder.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

White papers
I dette white paper kan du læse om udfordringerne og processen frem imod en bedre...

I dette white paper kan du læse om strategidelen i porteføljestyringen - det vil sige, hvordan du...

I dette white paper kan du læse om, hvad medarbejderne i dag forventer af dine...

 
Kommende events
CIO Executive Update
CIO Executive Update er kombinationen af oplæg fra en international top-CIO og muligheden for at netværke med andre CIOs og it-direktører gennem flere round tables om aktuelle emner.


Microsoft Office 365
Det cloud-baserede Office 365 er et af de mest succesfulde produkter fra Microsoft i de seneste år. Vi har allieret os med eksperter og cases, som kan give dig en konkret og koncentreret introduktion til det alsidige værktøj. Så tilbring en formiddag i selskab med Office 365 og se hvorfor produktet er så populært ? og hvordan it-afdelingen og brugerne høster fordelene i Office 365.


Hvordan finder og fastholder du de bedste it-medarbejdere?
Hvordan skal du tiltrække de bedste it-kandidater i fremtiden? Og hvilke kompetencer kommer virksomhederne fremover til at efterspørge?Log ind
x
E-mail
Kodeord