Artikel top billede

Also Actebis åbner dansk distribution af Huawei

Landets største distributør udvider sit sortiment med den kinesiske netværksproducent.

Kinesiske Huawei har indgået en nordisk distributionsaftale med Also Actebis, som dermed udvider sit sortiment med produkter fra en markant global spiller indenfor netværksprodukter.

Aftalen med den kinesiske producent skal ifølge produkt- og marketingdirektør i Also Actebis, Lone Knudsen, ses som et supplement til distributørens eksisterende sortiment, som omfatter produkter fra HP, D-link, Netgear, Zyxel og en række consumerprodukter fra Cisco.

"De første varer er landet på lageret og er mere eller mindre klar til levering, og vi har også lavet de indledende øvelser med at gå ud og tale med forhandlere i alle tre lande," fortæller Lone Knudsen.

Med Huaweis indtog i kanalen er der lagt op til øget konkurrence på netværksprodukter på enterprise-markedet, hvor amerikanske Cisco i dag står stærkt. Og den kinesiske offensiv bliver ikke mindre pikant i betragtning af, at Ciscos enterprise-produkter herhjemme alene distribueres af Also Actebis' største konkurrent Tech Data.

Lone Knudsen er tilbageholdende med at udfordre Cisco og Tech Data, men lægger ikke skjul på, at Also Actebis ser aftalen med Huawei som en mulighed for at udvide sin forretning.

"Jeg skal ikke lave en krigserklæring mod Cisco, men det er ikke meningen, at vi med Huawei skal ud og kannibalisere vores eksisterende netværksforretning," siger Lone Knudsen, som ikke vil sætte tal på, hvor stor en omsætning Also Actebis forventer at få ud af aftalen med Huawei.

"Vi har da nogle forventninger til, hvad den forretning skal indbringe, men de tal tror jeg vi holder for os selv," siger hun.

I forlængelse af aftalen med Also Actebis er Huawei nu gået i gang med at opbygge et egentligt partnerprogram.

"Det er en af de ting, vi har drøftet med dem, og der vil være et program, som de partnere, der vil investere, kan nyde godt af. Der ligger en plan, men spørgsmålet er, om det giver mening at rulle det ud fra dag et," siger Lone Knudsen.

Udover traditionelle netværksprodukter som routere og switche vil Huawei ifølge Lone Knudsen også sælge løsninger indenfor unified communications - herunder blandt andet udstyr til videokonferencer.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere