Artikel top billede

Stor test af antivirus dumper Microsoft Security Essentials

Den uafhængige organisation AV-Test har testet 24 antivirus-programmer til Windows 7. Kun Microsofts egen antivirus dumper.

Tyske AV-Test har testet 24 af de seneste antivirus-produkter til private brugere på Windows 7 platformen. Den producent-uafhængige organisation er kendt for sine grundige tests af sikkerheds-programmer, og denne gang er det 23 ud af de 24 testede programmer, der har bestået testen. Kun et enkelt program er dumpet. Det er Microsofts eget gratis Security Essentials.

Hvert af de testede programmer er bedømt i tre kategorier: beskyttelse, genoprettelse og brugervenlighed. Når det gælder den såkaldte "Protection Score", ligger F-Secure Internet Security, Bitdefender Internet Security, G-Data Internet Security og Trend Micro Titanium Maximum Security helt i top med 6 ud af 6 mulige point.

Men én ting er at finde en virus - noget andet er få den fjernet og rydde op på computeren. Den såkaldte "Repair Score" viser, om programmet er i stand til at fjerne virus og genoprette systemet. Her er Bitdefender de eneste, der opnår den maksimale point-score på 6.

Så er der "Usability Score", hvor man bedømmer softwarens brugervenlighed. Der er slet ingen af de testede programmer, der opnår et sekstal i denne kategori. Men Fortinets Forticlient Lite  og Microsoft Security Essentials ligger i spidsen med 5.5.

Det hjælper dog ikke for Microsoft, som alligevel dumper i testen. Security Essentials har en elendig "Protection Score" på sølle 1.5, og det ser heller ikke meget bedre ud med "Repair Score", der ligger på 3.5.

Ifølge AV-Test har Security Essentials altså den dårligste beskyttelse af alle antivirus-programmer i testen, og det betyder også, at organisationen ikke vil give programmet sit certifikat.

Forkert måling af mobil antivirus

Men tyske AV-Test fik selv skrammer i lakken tilbage i foråret, da en anden stor test konkluderede, at de fleste antivirus-programmer til Android er værdiløse.

To ud af tre af de testede programmer kunne slet ikke genkende størsteparten af den mobile malware. Et bredt kor af antivirus-producenter kritiserede efterfølgende testen og tvang AV-Test til at revidere sine konklusioner.

I den nye reviderede version blev flere produkter, der tidligere var dømt ude, nu flyttet op i top-ti. Det gælder blandt andet McAfee, MYAndroid Protection, NQ Mobile og Zoner.

Det har især stor betydning for McAfee, som er det eneste af de store etablerede antivirus-firmaer, der landede i den "skuffende" kategori. McAfee begrundede det med, at AV-Test har vurderet en forældet version af McAfee Mobile Security.

Det var den første større test af mobilsikkerheds-produkter fra et anerkendt testlaboratorium, men balladen viste, at man stadig mangler standarder for, hvordan mobil antivirus skal måles.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere