Artikel top billede

(Foto: Robert Hendel)

Her er redaktionens favorit-apps - hvad er dine?

Lad dig inspirere af vores favoritter. Her er redaktionens 15 aktuelle yndlings-apps.

Alene i Apples app-butik er der over 500.000 tilgængelige programmer til iPhone og iPads. Så det er forlængst blevet uoverskueligt at danne sig et overblik over de bedste apps.

Så nu lader mange sig ofte inspirere af kolleger eller venner, når telefonen savner nyt i indhold.

Det gør vi i hvert fald tit her på redaktionen, og vi vil gerne dele nogle af vores bedste apps med jer.

Så på de følgende sider finder du de apps, som enten giver ekstra værdi til vores dagligdag - eller som rent ud sagt er god underholdning. Der er både anbefalinger af gratis og betalte programmer til både Android og iOS - til smartphone og tablets.

Men hvad er dine yndlings-apps. Hvilke køb har været alle pengene værd, og hvilke gratis-apps skal man ikke snyde sig selv for?

Sæt dig til tasterne, og smid gerne en kommentar under artiklen.

Mikkel: Super-surf og spil

1. Google Chrome

Du kender Google Chrome som en browser til computeren, men det er også muligt at downloade en version til din mobil og iPad. På især Android-platformen giver det en markant bedre brugeroplevelse end den almindelige browser, der er at finde som standard på rigtig mange Google-telefoner.
Den mobile udgave af Chrome er hurtig, og der er et rigtig godt overblik over åbne faner. Samtidig kan du synkronisere dine bogmærker. Det betyder, at du har adgang til bogmærker fra din pc på mobilen og omvendt. Dermed er Google et oplagt valg til telefonen, hvis du allerede bruger browseren på din computer.

Fås til Android, iPhone og iPad.
Pris: Gratis

2. Quiz Battle

Kan du lide at quizze på paratviden? Så er Quiz Battle helt sikkert noget for sig. Spillet minder om Trivial Pursuit, hvor der skal svares på spørgsmål i forskellige kategorier som sport, politik, geografi og litteratur. Det gælder om at flytte sin brik rundt på et firkantet spilbræt, og jo flere spørgsmål som besvares korrekt i træk, desto flere point får du.
Du kan udfordre dine venner og familie, og det er ganske enkelt forrygende underholdning - især når man vinder og har håneretten. Det er også muligt at spille mod tilfældige modstandere, og du kan have flere spil kørende samtidig, ligesom du måske kender fra Wordfeud.
Det er Illustreret Videnskab, som står bag spillet. Der har længe været ude til iPhone, men der kom en Android-version i slutningen af 2012.

Fås til: Android, iPhone, iPad
Pris: Gratis, men med reklamer. Betalingsversion uden reklamer.

3. BubbleUPnP

Jeg er blevet rigtig glad for BubbleUPnP det seneste halve år. Det er en virkelig intelligent app, der kan bruges til at hente og afspille indhold fra eksempelvis en netværksharddisk.
Det smarte er, at det er muligt at 'skubbe' eksempelvis en video fra netværksharddisken over på fladskærmen, hvis den har internetforbindelse og understøtter UPnP/DLNA. Det er også muligt at få vist lokalt indhold på telefonen og flytte det over på fladskærmen.
BubbleUPnP virker på hjemmenetværket, men du kan også installere en BubbleUPnP Server på din netværksharddisk og få adgang til indholdet, mens du er på farten.

Fås til: Android og iPhone
Pris: Gratis version med begrænsninger. Det koster 26 kroner for fuld version.

Jacob: Få masser af læsestof til de mørke vinteraftener

Min iPhone og iPad bliver brugt til mange formål. Men der er især en ting, som jeg bruger særligt megt tid på. Nemlig at læse artikler. Det bærer mine tre favorit-apps også præg af. 

Jeg bruger min iPhone til at holde styr på nyhedsstrømmen i løbet af arbejdsdagen. Min iPad finder jeg som regel først frem, når jeg er jeg kommet hjem fra arbejde og har tid til at fordybe mig i længere artikler.   

1. Reeder

Jeg har samlet min favoritsider og blogs i et RSS-feed.

Et rss-feed kan læses direkte i browseren, hvis man som jeg bruger Google Reader. 

Men jeg foretrækker dog at bruge RSS-læseren Reeder, der findes som app til Mac, iPad og iPhone.

Reeder synkroniserer direkte med min Google Reader-konto, og jeg synes, at det er den hurtigste og mest bekvemme måde at holde styr på nyhedsstrømmen i løbet af arbejdsdagen. Uanset om jeg sidder foran min computer eller har en iPad eller iPhone i hånden.

Der findes mange andre RSS-læsere, hvor af nogen har et mere flashy design. Men Reeders brugerflade er enkel, flot og overskuelig.

Reeder er dog ikke gratis. Du må betale for hver enkel version af appen. Udgaven til Mac og iPad koster 32 kroner, mens Reeder til iPhone koster 19 kroner.

2. Readability

Readability er en de af apps, jeg bruger mest på min iPad.

Det er en såkaldt læs-senere app, der ved hjælp af et særligt bookmark i min browser, gør det muligt at gemme artikler til senere læsning.

Det vil sige, at hvis jeg i løbet af en arbejdsdag falder over en længere artikel, som jeg ikke har tid til at læse, kan jeg blot klikke på Readability-bogmærket. Herefter er artiklen gemt i min Readability-app. Når jeg har mere tid til at læse åbner jeg appen og samler op på de mange gamle artikler.

Readability gemmer artiklerne så det er muligt at læse dem, når jeg er offline. Og de bliver tilmed gemt i et særligt læsevenligt format.

Readability er dog blot en af flere af 'læs senere-apps'. Udover Readability findes der også Pocket og den måske mest kendte, Instapaper.

Der er dog den afgørende forskel, at Readability og Pocket er gratis, mens Instapaper til iPhone og iPad koster 25 kroner.

3. Longform

Tidligere var lange artikler noget man læste i glitrede magasiner, og kun noget de færreste gad læse på en skærm. Men det har især iPaden ændret på.

I dag flyder nettet med gratis og ofte helt fantastisk artikler, der bare venter på at blive læst.

Du kan selv indsamle artiklerne via Readability, men du kan også bruge appen Longform, der indsamler de bedste store artikler fra alle de store internationale magasiner.

Selv bruger jeg ofte Longform i weekenden, hvor jeg har tid til at sidde med iPaden i hånden og læse en god artikel til morgenkaffen. Longform-appen til iPad koster 7 kroner.

Robert: Diktafon, godt noteværktøj og en billig cykelcomputer

1. B.iCycle

Hvis du ligesom mig ikke gider montere en cykelcomputer på din cykel, og du samtidig gerne vil vide, hvor langt du cykler - og hvor hurtigt, er B.iCycle måske svaret på dine bønner.

For app'en erstatter fuldstændigt mit behov for en cykelcomputer, og jeg behøver ikke montere telefonen nogen steder. Den ligger blot i min lomme, som den plejer.

Du kan selvfølgelig også købe noget udstyr til fastmontering af din iPhone på styret og få glæde af den funktion, hvor du kan se et kort og eksempelvis din hastighed i realtime.

Når du har kørt en cykeltur, kan du i bedste Endomondo-stil dele din tur på de sociale medier, hvis du er til den slags.

B.iCycle er en billig løsning, hvis du alligevel vil købe en cykelcomputer. Den koster 65 kroner i App Store og 29,99 kroner i Google Play.

2. iAnnotate PDF

Der er ikke noget værre end at slæbe rundt på store bunker af papir, når det hele kan ligge på iPad'en - eller til nøds min iPhone. 

Udfordringen har hidtil været, at jeg ikke kan tage en markeringstusch og bare overmale min iPad eller iPhone. Her kommer iAnnotate PDF til sin ret.

App'en er et fremragende værktøj, og PDF-visning bliver markant anderledes med denne app, der gør det muligt at fremhæve passager i et tekstdokument og skrive noter henover teksten.

Du laver markeringer i teksten ved blot at trække fingeren hen over de passager, du vil fremhæve.

Dokumentet med overstregninger kan du derefter dele i iBooks, på Dropbox eller andre lignende tjenester. På samme måde kan man den anden vej åbne dokumenter fra de selv samme tjenester.

iAnnotate PDF kræver som minimum iOS 5.0 og koster 65 kroner i App Store, og er du Android-bruger kan du hente den helt gratis i Goolge Play.

3. Dictamus

Det er sket før, at jeg enten har glemt min diktafon, eller at den er løbet tør for strøm. Derfor har jeg hentet Dictamus til iPhone og iPad, for jeg har stort set altid én af de to ting på mig.

Jeg kunne sikker godt nøjes med den indbyggede memo-app i iOS, men den er ikke just prangende, og Dictamus kan langt mere.

Lyden bliver optaget i fremragende kvalitet, og en af de rigtig gode funktioner er, at den har en præcis stemmestyring, der gør det muligt at lave pauser i optagelsen, hvis du eller din interviewperson ikke siger noget.

Dictamus understøtter multitasking, så det er muligt at skrive noter i en anden app, mens du optager din samtale. Ulempen i forhold til en rigtig diktafon er, at det er helt udelukket at optage en telefonsamtale.

Ligesom med iAnnotate er der mange måder at overføre dine optagelser. Eksempelvis kan du uploade dem direkte i en mappe på Dropbox eller sende dem i en mail, så du ikke skal bøvle med kabler, når du kommer hjem og skal tilgå optagelserne.

Dictamus fås kun til iOS, og den er ikke helt billig. 109 kroner koster den i App Store. Det er dog stadigvæk en langt mindre udgift, end hvis du skulle investere i en diktafon-løsning.

Kasper: Vindues-kigning og påmindelser

1. Svpply

Svpply er et brugerskabt katalog af tøj, gadgets og ting til hjemmet. En slags Pinterest udelukkende for ting man kan købe. Hvert opslag indeholder et link til den butik, der forhandler varen.

Man kan bruge Svpply som sin egen personlige huskeliste og gemme de ting, man møder rundt omkring på nettet via en bookmarklet.
Eller man kan bruge Svpply til at bladre rundt i andres indsamlede kataloger og samle inspiration.
Svpply har eksisteret i nogle år, men har været lidt langsom med at få lavet en mobil app. Men den var værd at vente på. Nu er det blevet lidt nemmere at gå på opdagelse.

Der findes mange lignende tjenester. For eksempel TheFancy og danske Wantr. Men jeg foretrækker Svpplys enkle layout på iPhone og iPad (Android). Og så har Svpply lige fået en lillebror. App'en Want, der "udsender" en daglig opsummering af nye ting, hvis man bare ikke kan få nok.

Fås til: iOS
Svpply er gratis. 

2. ShowYou

ShowYou er en smart video-jukeboks. Den henter videoer fra Facebook, Twitter og hvor man ellers kan dele især YouTube og Vimeo-videoer.
Man kan også abonnere på kanaler, for eksempel The Daily Show med Jon Stewart.

På den måde er det en evig kilde til underholdning og faglig input - selv om brugerfladen til tider kan virke lidt forvirrende.
 
Fås: kun til iOS
Gratis

3. Checkmark

Jeg har for længst outsourcet en del af min hukommelse til min smartphone. Så jeg har behov for apps, der kan håndtere mine små, daglige opgaver.

Det kan Checkmark.

Checkmark er en geo-baseret huskeliste. Det vil sige, at man kan lave alarmer, der udløses på bestemte geografiske steder. Jeg har for eksempel en fast indkøbsseddel, der altid bipper, når jeg er i nærheden af Netto, så jeg husker at købe de vigtige ting, når jeg alligevel er i nabolaget.
En anden typisk alarm kunne være at minde mig om, at jeg skal huske at vaske tøj - præcis når jeg træder ind ad døren.
Hvis du har en iPhone, så er den født med programmet "Påmindelser", der kan mange af de samme ting. Checkmark har bare lidt flere nuancer og valgmuligheder.

Fås til: iOS
Checkmark koster cirka 30 kroner.

Karim: Gratis telefoni og flotte billeder

Jeg har prøvet mange forskellige apps på min iPad, men der er nogle få apps, som jeg bruger mere end andre. Her er mine favorit-programmer til iPad, som er en fantastisk gadget, der er blevet en helt nødvendig del af mit daglige liv.

1. Eyewitness
Det var en af de første apps, som jeg installerede på min spritnye iPad i april 2010, og det er stadig en af dem, som jeg holder mest af. Britiske The Guardian leverer hver dag et nyt billede med interessante, spændende og overraskende motiver. De daglige fotos er sat op i et format, der er optimeret til både den gamle og den nye iPad-skærm (med Retina-opløsning). 

Så er der korte billedtekster og tips til fotografer sammen med hvert billede, som man kan maile eller dele på sociale netværk. Der er kun plads til de seneste 100 dages billeder i app'en, men fotos kan gemmes ved at markere dem som favoritter.

For omkring 15 kroner om måneden kan man tegne abonnement og få tre ekstra billeder om dagen.

2. Dropbox

Der er ikke direkte adgang til mappe- eller filstrukturen på iPad, men heldigvis kan man bruge en app som Dropbox, som gør det nemt at flytte rundt på filer og foldere. Jeg har Dropbox på flere computere og på iPad, og jeg bruger det til at synkronisere filer mellem de forskellige platforme. 

Hvis jeg har fundet en mp3-fil på nettet, kan jeg f.eks. kopiere den over i Dropbox på computeren og så afspille den direkte i Dropbox-app'en på iPad. De fleste filformater kan vises direkte i Dropbox.

Det er så nemt, at man ikke længere behøver tænke over hvor filerne ligger placeret, eller om man har husket at kopiere den seneste version. Jeg lægger nu automatisk nye dokumenter i Dropbox, så de straks er tilgængelige på alle mine enheder.

3. Viber

Jeg er en stor fan af telefoni-programmet Viber, som findes på mange mobile platforme. Jeg har Viber installeret på iPad'en og det forvandler tablet-pc'en til en telefon, der kan ringe gratis til andre Viber-brugere i hele verden. 

Der findes mange andre telefoni-programmer, som kan det samme, men det er utrolig let at bruge Viber og det kræver ikke registrering.

Viber finder automatisk de kontakter fra adressebogen, som allerede har programmet installeret, og man behøver kun brugerens almindelige telefonnummer for at ringe op eller sende en gratis tekstbesked.

Der er ikke noget kodeord, ingen registrering og det er ikke nødvendigt at sende invitationer til vennerne, som det kendes fra Skype.

Den eneste anke ved Viber er, at lydkvaliteten kan være meget svingende og det er ikke altid muligt at få en stabil forbindelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere