Artikel top billede

Kendis-hacker idømt ti års fængsel

Manden der spredte nøgenbilleder af Scarlett Johansson har nu fået sin straf.

I oktober sidste år kunne politiet i Jacksonville i Florida anholde en 35-årig mand, som menes at stå bag hackerangreb mod flere end 50 berømtheder. Han havde stjålet nøgenbilleder fra kendissernes computere og smartphones - billeder, der efterfølgende er lækket på nettet.

Hackeren har blandt andet fået fat i private nøgenbilleder af skuespillerinden Scarlett Johansson og sangstjernen Christina Aguilera.

Nu har Christopher Charney fået sin dom. Den lyder på 10 års fængsel, skriver Associated Press.

Scarlett Johansson mødte ikke selv op i retten, men afleverede et tårevædet båndet videoudsagn, hvor hun sagde at hun følte sig ydmyget og krænket.

Politiet var på sporet af Charney i 11 måneder, inden han blev anholdt - men billedet af den hemmelighedsfulde super-hacker holdt ikke helt.

Det har tilsyneladende været meget let for hackeren at trænge ind hos de kendte. Netop det faktum, at deres privatliv allerede er udbredt i medierne, betyder typisk at det er nemt at gætte deres kodeord og sikkerheds-spørgsmål.

Det hjælper jo ikke meget at vælge "Hvad hedder min kat" eller "Hvor er jeg født" som sikkerheds-spørgsmål, hvis disse oplysninger allerede er kendt af offentligheden.
 
I et tv-interview sidste år efter anholdelsen forsøgte Charney at undskylde sine gerninger.

"Jeg startede, fordi jeg var nysgerrig, og så blev jeg afhængig af at se, hvad stjernerne laver bag kulisserne," sagde Charney.

Han udtrykkede lettelse over, at politiet endelig har fanget ham, og hævdede desuden, at han aldrig havde til hensigt at sælge eller offentliggøre billederne.

I retssagen kom det også frem, at han havde hacket to kvindelige bekendte og videresendt deres nøgenbilleder. En af kvinderne har efterfølgende fået en depression, mens den anden lider af angstanfald.

Charney erklærede sig skyldig i ni anklagepunkter - herunder at han har hacket mailkonti for kendisserne.

Den maksimale straf lød på 60 års fængsel, men han slap altså noget billigere. De fleste af de 26 oprindelige anklagepunkter blev fjernet, og Charney indgik en handel med anklageren, som blandt andet betød, at han måtte aflevere sin computer, eksterne harddiske og mobiltelefon.

Skuespilleren og sangeren Renee Olstead sagde i retten mandag, at hun har forsøgt selvmord, efter at hackeren spredte hendes nøgenbilleder på nettet.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere