Artikel top billede

Myndighed: Danskerne skal deaktivere Java nu

Myndigheder i blandt andet Danmark, Sverige og USA advarer nu borgerne mod at benytte det Java i deres browsere. Se her, hvordan du slår Java fra i din browser.

Læs også:

Kæmpe 0-dags-hul fundet i Java - din netbank i fare

Det officielle danske sikkerhedscenter Danmark, DK-CERT, advarer nu danskerne om at bruge browsere med Java 7 aktiveret.

Det skyldes, at der er fundet et yderst kritisk sikkerhedshul i Java 7, som potentielt kan give hackere adgang til din computer, hvis du skulle have været så uheldig at klikke på inficerede links på nettet.

"I august så vi et lignende sikkerhedshul i Java, og vores anbefaling er denne gang, at borgerne skal deaktivere browserens Java-plugin," siger chefen for DK-CERT, Shehzad Ahmad, til Computerworld.

Brug anden browser til NemID

Samtidig med deaktiveringen af Java anbefaler Shehzad Ahmad, at borgerne benytter en anden browser til udelukkende at bruge sider, hvor de skal logge på med NemID.

Det kunne eksempelvis være netbanken eller Borger.dk

Så hvis du eksempelvis benytter Internet Explorer som din foretrukne browser, bør du ifølge Shehzad Ahmad benytte enten Chrome, Firefox eller en tredje browser til udelukkende at logge ind på NemID-sites, som man har tillid til, så denne anden browser undgår risikoen for at blive sovset ind skadelig kode.

Denne anbefaling gælder, indtil Java-leverandøren Oracle har fikset dette helt friske sikkerhedshul, som blev fundet torsdag og allerede bliver udnyttet til at stjæle folks identiteter, penge og tvinge sig fjernadgang til andres computere.

Amerikanerne advarer også

Også det amerikanske it-sikkerhedcenter US-CERT advarer nu på dets hjemmeside mod brugen af Java 7 update 10.

Sikkerhedscentret, der hører under det amerikanske Homeland Security-ministerium til beskyttelse af amerikanere og amerikansk territorium, skriver, at sårbarheden i Java 7's 10 update er ramt, og alle browsere med plugin til Java er i højrisiko for at blive inficeret.

US-Cert går så langt i sit løsningsforslag, at der står på hjemmesiden, at nye Java-sårbarheder med en vis sandsynlighed også vil blive opdaget i fremtiden.

"For at forsvare sig mod den nuværende trussel og fremtidige Java-sårbarhader, så slå Java fra i webbrowsere," står der at læse.

Også hos den svenske CERT-SE anbefaler, at brugerne slår Java fra i deres browsere.

Den svenske CERT-tjeneste linker til Oracles amerikanske hjemmeside, hvor du kan få hjælp til at slå Java fra i din browser. 

Sådan slår du Java fra

For at slå Java fra i den enkelte browser kan du gøre benytte følgende opskrifter for de tre største browsere.

Internet Explorer: Det gøres ved at gå ind under "Internetindstillinger" og videre til "Programmer" og "Administrer" for derefter at deaktivere Java.

Chrome: I Chrome kan man i adressefeltet skrive chrome://plugins/ for derefter at deaktivere Java.

Firefox: Klik på "Funktioner" derefter "Tilføjelser" og "Plugins", hvorefter Java deaktiveres.

Læs også:

Kæmpe 0-dags-hul fundet i Java - din netbank i fare




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere