Artikel top billede

Syv it-folk opsiger jobbet: Går efter data-guldet

Seks ingeniører og en datagraf har sagt farvel til deres faste job hos samme store virksomhed. Nu vil de satse på de netop frigivne offentlige data.

Afdelingschef Bo Overgaard fra Grontmijs sektion for GIS&IT har sammen med seks andre folk fra samme selskab opsagt sit faste job.

I stedet har de de syv personer fra årsskiftet stiftet it-konsulentfirmaet Septima.

"Vi vil hjælpe offentlige og private kunder med anvende de nye frie grunddata," forklarer Bo Overgaard om projektet, der altså har været i gang i under en måned.

Han oplyser, at de syv folk har mere end 10 års erfaring med netop at arbejde med de data, der fra 1. januar 2013 er blevet sat fri.

Mange muligheder

Mulighederne er mange, fortæller Bo Overgaard og slynger om sig med mulighederne for også at kombinere data.

Det kan ske i forhold til så forskellige ting som at beregne de visuelle gener ved at opstille vindmøller i et område, beregne skygger ved opsætning af solceller og hældninger ved udslip af farlige væsker, blot for at nævne nogle eksempler.

Nu kan blandt andet højdedata, ejendomsdata og adresser æltes sammen i en stor dej, der, når den har været igennem en forvarmet data-analyse-ovn ved de rette grader og i den rette tid, er lige til at spise.

Om de frie data har gjort enten offentlige eller private virksomheder fede, er endnu for tidligt at spå om, vurderer Bo Overgaard.

For det vil komme stille og roligt og hen ad vejen i det små.

De første opgaver i hus

Det nye selskab har landet sine første opgaver, men har dog til gode at score en "helt stor aftale med et forsikringsselskab" eller lignende, oplyser Bo Overgaard.

Imidlertid har de syv iværksættere ikke en tidsplan presset ned over hovedet.

"Vi kan køre videre i et pænt stykke tid og har allerede de første opgaver i hus. Og så har vi selvfølglelig afholdt en masse møder," siger Bo Overgaard.

I forbindelse med, at de danske grundata blev frigivet den 1. januar 2013, har flere allerede været forbi og hente dem.

Hos Geodatastyrelsen oplyste man den 17. januar, at fra 2. januar har mere end 800 nye brugere hentet frie data via Kortforsyningen Download, og der er downloadet over 2.600 datasæt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere