Artikel top billede

(Foto: Rune Pedersen)

Nu sker det: CSC sætter massevis af ansatte på porten

Reportage: 156 CSC-ansatte mister tirsdag formiddag jobbet i CSC Norden. Stemningen er trykket på CSC's hovedkvarter i Valby i København.

Reportage: Rygende kolleger skuttede sig tirsdag først på formiddagen foran indgangen ved it-gigantens CSC's danske hovedkvarter på Retortvej i Valby.

Støvregnen, sjappet og det grå vejr, der i lysstyrke blev overgået af lamperne bag de mange vinduer, passede godt til stemningen blandt de CSC-ansatte på denne tirsdag, hvor firmaet fyrer blandt de ansatte.

Hold jeres telefoner åbne

Alle firmaets ansatte var på forhånd blevet bedt om at møde op på firmaets adresser eller holde deres mobiltelefon i nærheden klokken 08:30.

Omkring 45 ansatte i CSC Danmark skal nemlig fyres denne formiddag, hvor de derfor skal have den formodentlig værste samtale, man kan have med chefen.

Efter rygerne har skoddet smøgen og den spørgende samtalemummel om "hvornår det så skal være" har forladt den flisebelagte regnvådeplads, kommer en mand med rygsæk gående ud gennem døren mod parkeringspladsen.

Han smiler ikke. Måske var det sidste arbejdsdag. Måske skal han bare til møde ude i byen.

En trist dag

"Det er en trist dag," siger CSC's pressechef Kim Ege Møller, der lidt senere er kommet ud af hovedindgangen for at hilse på Computerworlds udsendte.

Han bekræfter, at firmaet i alt siger farvel til 156 medarbejdere, sådan som Computerworld har fortalt.

Dermed er tallet lavere end de 180 afskedigelser i hele Norden som CSC varslede i begyndelsen af november.

Samtidig har omkring 50 CSC-ansatte sagt ja til frivilligt at fratræde deres stilling i firmaet.

Det betyder, at flere kolleger slipper for en fyreseddel.

Men for de omkring 45 ansatte er det alligevel den værste dag på jobbet, hvor masser af fyringer i andre firmaer gør fremtiden om arbejde i it-faget uvis.

Begyndte allerede mandag

Kim Ege Møller fortæller senere på formiddagen i telefonen, at CSC begyndte afskedigelserne i Sverige allerede mandag, mens afskedigelsessamtalerne her til formiddag foregår på CSC's forskellige adresser.

En trist dag, gentager han.

"Man kan mærke det på gangene og alle andre steder. Uanset om man sidder tæt på nogen, der skal stoppe, eller man sidder langt fra, så kender alle nogen, som skal stoppe, selvom vi er en stor virksomhed. Og det er svært," siger han.

De ansatte får senere på dagen navnene på de kolleger, som bliver afskediget som følge af den seneste fyringsrunde hos it-giganten.

Ifølge Computerworlds oplysninger står faglige repræsentanter til rådighed for de ansatte i forbindelse med afskedigelsessamtalerne i dag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere