Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Sådan vil dansk storkommune udbrede fiber til alle

Dansk storkommune indgår aftale, der skal være med til at udbrede fiberinfrastruktur til virksomheder og borgere.

Læs også:
Fiberselskab: Sådan beregner vi om fiber kan betale sig

Danskere i bøn til fiberselskaber: Vi vil have fiber

Første møde om vækst: Fiber skal redde Danmark

Aftale med Himmerlands Elforsyning og Aalborg Kommune skal sørge for at bringe fibernetværk ud til kommunens virksomheder og borgere.

Den 14. januar indgik kommunen en aftale med Himmerlands Elforsyning, der betyder, at begge parter kan benytte sig af de samme rør, som fiberen skydes gennem.

"Fra kommunens side ruller vi vores eget fibernet ud til institutionerne, og her har vi lavet en aftale med Himmerlands Elforsyning, der betyder, at de kan bruge vores rør, og vi kan bruge deres," siger Thomas Kastrup-Larsen (S), der er rådmand for Sundhed og Bæredygtig Udvikling i Aalborg Kommune.

Ifølge rådmanden ser Aalborg Kommune gerne, at alle kommunens virksomheder og borgere får adgang til fibernetværk.

Rådmand: Fiberen gør kommunen attraktiv
Ambitionerne fra Aalborg Kommunes side er helt klar. Veludbygget fiberinfrastruktur vil gøre kommunen attraktiv for virksomhederne.

"Vi vil gerne markedsføre os selv som markant IKT-by. Vi har mange virksomheder, der netop beskæftiger sig med it, og det er særlig vigtigt for dem, at de for en ordentlig adgang til fiberinfrastruktur," mener Thomas Kastrup-Larsen.

For socialdemokraternes rådmand handler det om at udnytte kapaciteten, som fibernettet bringer med sig.

"Det er vigtigt, at vi får fibernettet ud til virksomhederne og borgerne, så de får glæde af den store kapacitet fibernettet tilbyder. Når vi kigger lidt ud i fremtiden, så er det klart, at behovet for hurtigt bredbånd vil stige." mener Thomas Kastrup-Larsen.

Dialog med selskaber skal sikre forbindelserne

Selvom Aalborg Kommune gerne vil sikre fibernetværk til hele kommunen, så kan kommunen kun gå et stykke af vejen selv.

"Vi må jo fra kommunernes side ikke selv rulle fibernet ud, vi må godt rulle ud til institutionerne. Men vi kan gøre en indsats for at appellere til de selskaber, der kan etablere nettet," fortæller Thomas Kastrup-Larsen.

Ifølge rådmanden er netop dialog med forsyningsselskaberne alt afgørende.

"Det er noget, vi har haft på dagsordenen flere gange, og vi er i dialog med de forskellige selskaber i området, for aktivt at gøre en indsats for at få udbygget fibernettet," siger Thomas Kastrup-Larsen og fortsætter:

"Men det vi hører er, at tingene skal gå op, og regnestykket skal give plus på bundlinjen, men jeg oplever alligevel, at mange selskaber er meget interesserede i at få nettet ud."

Borgerne er utilfredse over manglende forbindelser

Himmerlands Elforsyning har for nylig skudt fibernetværk ud til byen Kongerslev, der ligger i den sydøstlige del af Aalborg kommune.

"Himmerlands Elforsyning har koblet dele af Kongerslev op, men ikke hele byen. Det har skabt en del frustration fra de borgere i byen, der ikke bliver koblet på i denne omgang," fortæller Thomas Kastrup-Larsen.

Det har fået rådmanden op af stolen, og han vil nu personligt arbejde for, at Himmerlands Elforsyning kobler alle borgerne i byen på.

"Derfor er vi er i gang med at formulerer en skrivelse til Himmerlands Elforsyning, og her håber vi selvfølgelig på et godt svar." afslutter Thomas Kastrup-Larsen.

Læs også:
Fiberselskab: Sådan beregner vi om fiber kan betale sig

Danskere i bøn til fiberselskaber: Vi vil have fiber

Første møde om vækst: Fiber skal redde Danmark




IT-JOB

Businessmann A/S

DevOps Consultant

Scanreco Nordic A/S

Softwareudvikler

extri:co A/S

Senior driftskonsulent

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Udviklere til Internationalt samarbejde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere