Artikel top billede

39-årige Jesper Aagaard er lige blevet adm. direktør for Interoute Denmark. Han bor i Klampenborg med Susanne og børnene Malou på seks år og Lasse på ti år.

Kaos og panik da Butlernetworks gik konkurs

Jesper Aagaard måtte knokle 18 timer i døgnet for at redde sine kunder, da Butlernetworks trak stikket.

Hvad holder du mest af ved it-branchen?

It-branchen står aldrig stille. Der kommer konstant nye teknologier og nye muligheder, og det betyder, at man skal være i bevægelse hele tiden, hvis man vil være med i front. Det holder jeg af - jeg kan ikke lide at sidde stille og vente.

Og hvad bryder du dig mindst om?

Fordommene. It betragtes af mange som noget kedeligt, men det er det langt fra. I min verden er it et vigtigt udgangspunkt for, at verden og livet udvikler sig. 

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

Da jeg gik selvstændig. I 2006 forlod jeg et sikkert job med planlagte karrieremuligheder. Sammen med mennesker, jeg holder af og respekterer, startede jeg Netmore. Det er sundt og givende at være på usikker grund engang imellem. Og så er det ekstra fedt, når projektet lykkes.

Og hvad vil du helst glemme?

Da Butlernetworks gik konkurs. På det tidspunkt var jeg adm. direktør for Comendo Network, og fra det sekund, konkursen trådte i kraft, vidste jeg, at vores kunder og andres kunder var i fare, fordi der med ét blev slukket for deres netværk. Der var en stemning af panik og kaos, og det fortsatte i omkring seks måneder. Jeg husker arbejdsdage på 18 timer i døgnet i hele perioden, og jeg husker desværre også en masse irrationelle beslutninger truffet af kuratorer, der tænkte mere på økonomi end på brugbare løsninger. Men det lykkedes at få vendt kaos til stabilitet, og det er i dag selvfølgelig en stor faglig tilfredsstillelse.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig/den danske it-branche?

Jeg har respekt for mange forskellige personer, som på hver deres måde har udrettet store ting på forskellige områder. Men jeg vil fremhæve sparringen og dynamikken med mine tætte og fortrolige forretningspartnere, Søren W. Petersen og Torben Aagaard, som jeg blandt andet startede Netmore med i 2006. De har begge to haft og har stadig stor betydning for mig fagligt og personligt.

Uden netværk går Danmark i stå

Hvad ville du lave i dag, hvis du helt frit kunne vælge dit drømmejob?

Det jeg laver i dag. Jeg er privilegeret. Jeg har solgt det firma, som jeg var med til at stifte i 2006 til Interoute - en førende leverandør i Europa, hvor jeg i dag har fået til opgave at vækste og opbygge vores position på det danske marked. En udfordring, som matcher mine kompetencer særdeles godt.

Hvad er den lige nu den største trussel mod it-branchen?

Jeg ser ikke nogen trusler fra min stol, kun muligheder! Markedet efterspørger i høj grad managed løsninger og søger strategiske partnere, som de trygt kan source services fra. Et meget unikt og attraktivt scenarie set med mine briller.

Hvad er dit bedste it-råd til de danske politikere?/Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Jeg ville arbejde målrettet for en koordineret offentlig indsats og sørge for højhastighedsløsninger til alle private hjem. Det ville i høj grad fordre udviklingen inden for applikationer, UC og så videre. Samtidigt ville det skubbe til, at vi her i Danmark kan fortsætte med at være teknologiske frontløbere. Det handler også her om at undgå "hensynsløse" investeringer i båndbredde, hvor private andelskroner ender i ingenting. Tag eksempelvis ELRO's satsning med Skyline.

Jeg ville også sørge for, at der blev implementeret en procedure - et regelsæt - der garanterede virksomheder og offentlige institutioner adgang til nettet, hvis en leverandør skulle gå konkurs. Staten poster penge i banker, fordi bankernes overlevelse og ydeevne naturligvis har stor betydning for væksten. Men det har nettet i den grad også! Uden adgang til et netværk kan stort set ingen drive forretning og skabe vækst til sig selv og resten af samfundet. For ikke at tale om transportbranchen - både tog og fly ville stå stille, hvis der ikke er et netværk.

Hvordan takler du arbejdspres?

Jeg forsøger at prioritere og effektivisere min arbejdstid. Der er eksempelvis ingen grund til at flyve til møde i Sverige, når man kan klare mødet via videokonference. Ny teknologi betyder, at man stort set føler samme dynamik under en videokonference, som hvis man var i rum sammen.

Hvordan kobler du af?

Med familie, venner og fysisk træning. Et godt glas vin eller en iskold fadøl siger jeg heller ikke nej tak til efter en lang arbejdsdag. Men det er min familie, som giver mig den indre ro, der er nødvendig i en branche med fuld fart over feltet.

Hvad laver du om ti år?

Jeg har masser af drømme og ambitioner, og jeg har altid haft en evne til at forfølge og udleve dem. Det håber jeg, jeg vil forsætte med. Mit eneste krav til mig selv er, at jeg skal være glad og tilfreds - hver dag. Og så skal jeg altid være i et "powerhouse", hvor den positive og sulte energi altid er til stede.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere


Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere