Artikel top billede

Afsløring: Android bombarderes med ny malware

Helt nye tal viser, at malware-mængderne på Android bare stiger og stiger. Her er nogle af truslerne.

Læs også:

McAfee advarer igen: Derfor er Android farlig

Android fylder fem år: Sådan erobrede det markedet

I en ny rapport om trusler på mobile platforme udpeger F-Secure Android som det helt store problembarn.

Nu er det ikke første gang, at sikkerhedsfirmaer taler om malware-trusler på Android, men tendensen er alligevel skræmmende.

I rapporten (PDF) skriver F-Secure blandt andet, at der alene i fjerde kvartal 2012 blev fundet hele 96 nye familier og varianter af Android-malware.

Det er næsten en fordobling af den mængde, der blev fundet i kvartalet før.

Det er ikke mindst PremiumSMS-malware, der ligger bag denne stigning. Det er malware, der forsøger at franarre dig penge via falske SMS'er.

21 nye varianter af denne form for malware blev fundet i kvartalet.

Samtidig er bank-trojanere på spil, skriver F-Secure.

Det drejer sig blandt andet om Citmo.A, der stjæler det Transaction Authentication Number (mTAN) , som nogle banker sender via SMS til kunder for at validere transaktioner.

De kriminelle kan med det nummer forsøge at overføre penge fra Android-brugerens konto.

Også malware på andre platforme

F-Secure skriver dog også, at væksten i Android-malware i høj grad hænger sammen med platformens generelt øgede popularitet.

Den modsatte tendens er også årsagen til, at malware, der retter sig mod Symbian, ikke ængere er så stort et problem, som det har været.

"Hvad angår andre platforme, eksempelvis BlackBerry, iOS, Windows Mobile, så sker det, at trusler popper op nu og da. Men det er mest sandsynligt, at truslerne er rettet mod mange platforme, som det er tilfældet med FinSpy4," skriver F-Secure.

Ifølge F-Secure retter 79 procent af den mobile malware sig mod Android-platformen, mens 19 procent går efter Symbian. Blot 0,7 procent er stilet mod iOS fra Apple. 

Læs også:

McAfee advarer igen: Derfor er Android farlig

Android fylder fem år: Sådan erobrede det markedet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere