Artikel top billede

Dansk chef fik hacket Gmail og slettet alt

Hvor er hjælpen fra Google, når ondsindede hackere slår til, spørger frustreret Gmail-bruger.

Slettet. Borte. Pist væk!

Der var absolut intet i Anne-Marie Jensens Gmail, da hun åbnede den i en weekend i begyndelsen af marts.

"Det er mindst flere års mail omkring private ting. I den periode har jeg for eksempel bygget hus, så jeg havde en masse kontrakter og tilladelser fra kommunen liggende. Det er fandme surt".

Ret hurtigt konkluderede hun, at der måtte have været uønskede gæster på besøg.

"Jeg kan i hvert fald se ip-adresser fra USA og Tyskland, der har været inde kort tid før," forklarer Anne-Marie Jensen, der til daglig er Business Unit Manager hos ALSO Actebis.

"Det er selvfølgelig frustrerende i sig selv, men ikke så frustrerende som at opleve Googles manglende kundeservice og meddelsomhed," mener Anne-Marie Jensen.

Hvor er Google?

Google henviser sine millioner af kunder til onlinefora og FAQs, hvis de oplever problemer. Om det er opsætningsproblemer med imap eller som i Anne-Marie Jensens tilfælde indbrud i indbakken. I sin jagt på hjælp fandt hun et amerikansk telefonnummer til Google.

"Men det kan ikke passe, at jeg skal ringe til USA. Jeg forstår ikke, at et firma som Google ikke har en kundeservice funktion på telefon eller mail, når man tænker på, hvor mange data de håndterer for mange mennesker hver dag," siger Anne-Marie Jensen.

"Jeg har "googlet" op og ned og frem og tilbage vedrørende support til problemet på deres egen hjemmeside, og man bliver ført rundt i ring og altid tilbage til det samme vedrørende sikkerhed: Skift password, brug et antivirus program og brug to-trins bekræftelse. Men intet om når skaden er sket," siger Anne-Marie Jensen.

For eksempel her ledte Anne-Marie Jensen forgæves efter hjælp.

"Naive jeg håber selvfølgelig, at Google har backup af deres servere, så de kan hjælpe med at finde mine mails, men der er ingen mulighed for at komme i kontakt med Google," mener Anne-Marie Jensen, der i sin jagt på svar også stødte på en support-mail, der sendte autoreply retur med besked om, at der var for travlt til at besvare.

Sådan gør du

ComON har ligeledes forgæves forsøgt at finde konkret hjælp til den frustrerede danske bruger på Googles sider.

Først ved kontakt til Googles danske pressekontor fandt vi frem til denne formular, hvor det angiveligt skulle være muligt at få Google til at hjælpe med genskabelse af slettede mails. Her venter Anne-Mette Jensen nu på svar. Men forventer at skifte udbyder så snart hun har nogle emails at tage med under armen.

En amerikansk skribent, hvis kone i 2011 fik slettet sine mails i et lignende angreb, fortæller her, hvordan det krævede personlige kontakter hos Google, før alle forsvundne emails blev genoprettet. 

I 2011 anslog en Google-medarbejder også, at der dagligt var op til 1000 tilfælde, hvor nogen fik held til at overtage andres konti i kortere eller længere tid.

Google har siden indført forskellige sikkerhedsforanstaltninger og oplyser nu mere om mulige farer. Alligevel er det måske en god idé at tage backup af sine emails - for en sikkerheds skyld.

LÆS OGSÅ:

[http://www.comon.dk/art/225113/tre-ting-der-kan-beskytte-din-gmail-konto-mod-indbrud]Tre ting der kan beskytte din Gmail[/url]

Sådan tager du backup af dine email 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere