Artikel top billede

(Foto: Steve Woods)

Derfor er CIO'en i spil som firmaets næste topchef

Udfordreren til pladsen som administrerende direktør i det danske erhvervsliv er i dag it-chef. Hør hvorfor.

Læs også:
Her er opskriften: Sådan bliver du en god CIO

Skats nye CIO: Sådan tjener vi skatteborgerne bedst muligt

De forretningsmæssige- og ledelsesmæssige kvalifikationer, som it-cheferne skal være i besiddelse i af dag, gør vejen mod toppen af erhvervslivet nemmere.

"Den dygtige CIO bejler helt sikkert til direktørembederne," fortæller Bianca Bruhn, der er direktør i IDC i Norden.

Der er dog stadig et stykke vej til toppen, men tendensen er tydelig, vurderer hun.

De kommende it-stjerner

Der skal stadig falde nogle sten på plads i hierarkiet.

"Det er en proces, og forholdene skal modnes, hvilket tager noget tid. Mange steder refererer CIO'en stadig til økonomidirektøren, og de skal kæmpe om pladsen på direktionsgangen, men der er klare tendenser på, at de kvalifikationer, som it-cheferne har, eller er ved at få, gør dem til oplagte kandidater til posten som administrerende direktør," siger hun.

Hun peger blandet andet på de personligheder, som har været i spil som Nordens bedste it-chefer.

"Hvis man ser på de kandidater, der har ligget i spidsen for årets CIO i Norden i de sidste par år, så kan man sammenfattende sige, at de er bruger mindre og mindre tid på driften og mere og mere tid på innovation og forretningstænkning," siger Bianca Bruhn.

"Den nye CIO har rettet fokus mod det ledelsesmæssige og at drive det værdiskabende for virksomheden. Vi mangler stadig et konkret eksempel på en, der tager springet op ad, men det er på vej, ingen tvivl om det," lyder det fra IDC-direktøren.

Vis dig frem

Med disse områder inde på nethinden mener Bianca Bruhn, at det naturlige trin opad i virksomheden bliver som fremtidens administrerende direktør.

"De nye it-chefer begrænser ikke deres arbejdsområder til kun at være i it-afdelingen. Han eller hun er ekstern i hele sin tilstedeværelse. En rollemodel, der er synlig i hele organisationen."

Og resultaterne skal derfor godt vises frem for offentligheden.

"Både for at vise best practice for andre, men også for at positionere CIO'en som den vigtige person i forretningen," lyder analysen fra Bianca Bruhn.

Læs også: Her er opskriften: Sådan bliver du en god CIO, hvor Anders Drejer, der er professor på Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet, fortæller om kravene til den moderne CIO.
 
Læs også:
Her er opskriften: Sådan bliver du en god CIO

Skats nye CIO: Sådan tjener vi skatteborgerne bedst muligt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere