Artikel top billede

Den moderne CIO har charme, selvtillid og lederegenskaber, der vil noget.

Her er opskriften: Sådan bliver du en god CIO

Det kræver en it-mæssig baggrund at blive en god CIO. Men også andre evner skal være på plads, hvis du skal have en chance. Se her, hvad det er.

Læs også:
Derfor forsvinder den klassiske danske it-chef

Top-CIO: Denne beslutning ændrede hele min karriere

Skats nye CIO: Sådan tjener vi skatteborgerne bedst muligt

Sådan ser en god CIO ud:

"Man slipper ikke for en it-faglig baggrund, hvis man vil skal være en god CIO," siger Anders Drejer, der er professor på Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet. 

Han sidder desuden i den jury, der skal vælge årets CIO i 2013.

"Som jeg ser på det, kan man ikke lede en it-afdeling uden it-viden. Den ballast er meget vigtig,"

Den faglige kompetence er en nødvendighed af flere årsager, vurderer han.

"Man skal eksempelvis møde sine medarbejdere, der hvor de er, og man skal hele tiden holde sig opdateret på det faglige område. Bogholderi ændrer sig ikke, men det gør it. Derfor er det ikke nok med en lederuddannelse, der skal faglighed til, også selv om driften er uddelegeret." 

Mindst ti år på bagen

Forretningsdelen skal således gå hånd i hånd med den faglige viden.

"Man kan ikke komme uden om, at it er rygraden i en moderne virksomhed og fundament for forretningen. Derfor er en top-CIO strategisk tænkende."

På erfaringssiden har den gode CIO derfor mere end ti år, siger Anders Drejer.

"Det har vedkommende fordi, han eller hun har haft fingrene nede i maskinrummet, har vokset til en lederpost og taget den fornødne uddannelse i form af eksempelvis en MBA."

Derfor skal du glemme alt om at være fagnørd

It-chefen er ikke længere en fagnørd, der er svær at komme i kontakt med. snarere tværtimod.

"Kommunikation om, hvad it-infrastrukturen kan, er et must, og så skal vedkommende være en god personaleleder. Man skal lede nogle store fagligheder, der skal hjælpes frem og motiveres. Det er en ledelsesopgave, der vil noget," lyder det fra Anders Drejer.

Sidst, men ikke mindst skal den moderne CIO være i besiddelse af selvtillid og spidse albuer.

"En it-chef er ikke en person, der gemmer sig på sit kontor. Han skal formidle væsentligheden af det fagområde han repræsenterer. I videns virksomheder bliver størstedelen af investeringerne lagt i it, og derfor skal en CIO ikke være bange for at stå frem på scenen."

Læs om sidste års vinder af årets CIO. Årets CIO: Sådan træffer man beslutninger

Læs også:
Derfor forsvinder den klassiske danske it-chef

Top-CIO: Denne beslutning ændrede hele min karriere

Skats nye CIO: Sådan tjener vi skatteborgerne bedst muligt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere






Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.