Artikel top billede

Leasing-karrusel lukkede Winkelhorn

Uindfriede leasingaftaler tømte kassen hos kopi-forhandleren, som nu er gået konkurs.

Gennem tiden har mange forhandlere og kunder brændt fingrene på salg af kopimaskiner gennem leasingaftaler. Og nu har leasing igen vist sig at være en farlig forretningsmodel.

Onsdag i sidste uge blev kopi- og printforhandleren Winkelhorn/Copydata det seneste offer for leasing-salg, da selskabet på eget initiativ blev erklæret konkurs i Sø- og Handelsretten i København.

Konkursen er ifølge Channelworlds oplysninger udløst af et omfattende leasing-cirkus, hvor selskabets ledelse har ladet restgæld fra gamle leasing-aftaler indgå i finansieringen, når kunderne leasede nyt udstyr. Men forhandleren har samtidig undladt at indløse gælden i de gamle aftaler og har på den måde kunnet køre videre, indtil korthuset tidligere i denne måned kollapsede.

Kuratoren i konkursboet, advokat Ulrik Holsted-Sandgreen, bekræfter over for Channelworld, at tvivlsomme leasingaftaler er den vigtigste årsag til, at Winkelhorn/Copydatas ejere har valgt at gå konkurs.

"Det er virksomhedens bestyrelse, der har begæret selskabet konkurs. Det har man gjort på baggrund af likviditetsmæssige vanskeligheder. Man har konstateret en række forhold omkring nogle leasingaftaler, som man mener er problematiske. Det er oplyst over for mig, at der er tale om, at man har tilbagekøbt kundernes eksisterende kopimaskiner uden at indfri restgælden i de gamle aftaler. Det er det, jeg undersøger nu," siger Ulrik Holsted-Sandgreen.

Kort før konkursen i Winkelhorn/Copydata blev direktør Kim Juhlin sygemeldt og kort efter bortvist fra sit job, fordi han angiveligt ikke havde informeret selskabets bestyrelse om situationen i selskabet. Det kan du læse om her.

Efter konkursen er 15 medarbejdere blevet sendt hjem. Enkelte medarbejdere har her på Channelworld.dk kommenteret situationen i selskabet og har også peget på tvivlsomme leasingaftaler som årsag til selskabets nedtur.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Kim Juhlin eller hans afløser som direktør i Winkelhorn/Copydata Kenneth Giese.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere