Artikel top billede

Stort angreb mod WordPress kan skabe super-botnet

En bølge af angreb har ramt WordPress-installationer. Det kan være et forsøg på at bygge et nyt gigantisk botnet. Se her, hvad du bør gøre for at sikre dig.

Et meget stort antal WordPress-blogs har været under angreb i de sidste dage. Der er tale om et "brute force" angreb mod administrations-siderne, hvor angriberen forsøger at logge sig på med brugernavnet "admin" og tusindvis af forskellige kodeord.

Det ser ud til, at angriberen bruger et botnet med inficerede computere til at ramme Wordpress-installationer. Ifølge HostGator er der registreret angreb fra mere end 90.000 forskellige ip-adresser. Det er computere spredt over hele verden, der er involveret i angrebet, og det tyder også på, at et botnet er involveret.

Målet for angriberen er tilsyneladende at logge ind med administrator-rettigheder for at kunne installere skadelig software og bruge serverne i et helt nyt super-botnet.

CloudFlare skriver, at angriberen bruger et relativt svagt botnet med hjemme-pc'er til at opbygge et meget større netværk af inficerede servere, der så kan bruges i et kommende angreb. Disse større maskiner kan forvolde mere alvorlig skade i et DDoS-angreb (Distributed Denial of Service), fordi de typisk har større båndbredde og kan generere betydelige mængder af trafik.

En lignende taktik blev brugt i et angreb mod amerikanske banker og finansinstitutioner i efteråret 2012.

Det anbefales nu, at alle WordPress-brugere bør ændre deres kodeord, så det overholder de officielle sikkerhedskrav; altså en blanding af små og store bogstaver med specialtegn og en længde på mindst otte tegn.
 
Et andet godt råd er, at man bør bruge WordPress-plugsins som WordFence, der begrænser antallet af mulige login-forsøg.

WordPress har ikke selv en funktion, der sætter en grænse for mængden af login-forsøg. Derfor er det relativt nemt at angribe softwaren med simple scripts, der løber gennem en lang liste med mulige brugernavne og kodeord.

Denne danske blog indeholder en vejledning til, hvordan man kan forbedre sikkerheden i sin WordPress-installation med .htaccess direktiver.

For blogs, der ligger på Wordpress.com, anbefales det at aktivere Two Step Authentication.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere