Artikel top billede

EU-plan: Europa skal være ét telemarked - grænser skal fjernes

EU skal inden nytår blive ét sammenhængende telemarked, hvor selskaberne opererer på kryds og tværs. Roaming-afgifter står til at blive fjernet helt.

EU vil skrue markant op for tempoet i planen om at gøre hele EU-området til én sammenhængende tele-region.

Ideen er, at den omfangsrige plan skal være i mål, inden der næste gang er valg til EU-parlamentet i 2014.

Ifølge Financial Times vil EU præsentere planerne for det nye europæiske telemarked til juni, hvilket er flere måneder tidligere end oprindeligt planlagt.

Den fremrykkede tidsplan skal gøre det muligt at implementere planerne inden årsskiftet, skriver avisen.

Større selskaber

Ifølge avisen er etableringen af et sammenhængende, europæisk telemarked blevet en vigtig sag for EU-kommissær Neelie Kroos.

"Vi accellererer vores arbejde. Det er afgørende for sektoren og for økonomien," siger hun til Financial Times.

"Det er min højeste prioritet i 2013, at vi får sørget for, at vi er enige med regeringerne om de elementer, der skal ligge til grund for et sammenhængende marked," siger hun.

Det er endnu for tidligt at sige noget om detaljer i den nye struktur, som Kroos arbejder på, men den grundlæggende ide er, at fjerne de nationale skel mellem de europæiske teleselskaber.

Det gør det i dag til en besværligt proces at fusionere selskaber, ligesom det gør vanskeligere at komme ind på markeder i de andre europæiske lande.

Med den nye struktur kan det eksempelvis blive muligt at indføre et europæisk telefonnummer-system, hvilket vil kunne fjerne roaming-taksterne mellem de europæiske lande.

Fælles-europæiske mobillicenser

Ligeledes er det muligt, at EU vil udstede fælles-europæiske telelicenser til mobil-operatører.

Mange europæiske teleselskaber har løbende klaget over, at de stækkes af EU's reguleringer og regler, som de mener modarbejder konsoliderings-ønsker i markedet.

Dette gør det svært for dem at matche kundernes ønsker om lavere priser med deres egne behov for investeringer i infrastruktur til højhastigheds internet.

Dette pres har ført til tendensen med faldende omsætning overalt i den europæiske telebranche, hedder det.

Læs også:

Her er syv klare fingerpeg om Danmarks it-fremtid.

Den store plan: It bliver hele Europas redningskrans.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere