Artikel top billede

Hovedstadsforhandler med succes: Går nu på opkøbsjagt

Har allerede ansat fem og kigger efter opkøb: Cloud-lignende forretningsmodel speeder væksten hos SMB-forhandleren.

Overskuddet for 2012 endte på 2,1 millioner kroner før skat, hvilket er en smule mindre end sidste år. Alligevel er Softcom Solutions direktør, Jakob Knutssøn, endda meget tilfreds med regnskabet.

"Vi har investeret mange penge i 2012. Det er nogle kraftige investeringer, der først begynder at give afkast i indeværende regnskabsår. Det er både investeringer i datacenter, på marketingsiden og på personalesiden," siger han og afslører, at omsætningen i 2012 nåede op omkring 25 millioner kroner.

De store investeringer har ifølge direktøren båret frugt og har resulteret i en kraftig kundetilvækst. Derfor er vækstplaner nu i højsædet hos Softcom Solutions. Det kan betyde opkøb, fortæller han.

"Vi står med en stærk kapital i ryggen. Det åbner op for muligheder, som vi diskuterer i øjeblikket. Men det kræver det rette match," siger Jakob Knutssøn.

Den stærke kapital stammer fra de to oprindelige stiftere af Softcom Solutions, Allan Thorvaldsen og Diego d'Ambra. De ejer stadig hovedparten af Softcom Solutions, men bruger i dag størstedelen af deres tid på cloudtjenesten Panorama9.

Kører benhårdt efter pay-as-you-go

Netop cloud er også en integreret del af tankegangen bag Softcom Solutions succes. Softcom Solutions stræber nemlig efter at flytte så mange ydelser som muligt over på det, Jakob Knutssøn kalder en pay-as-you-go-model.

"Vi kører benhårdt efter vores cloud-lignende forretningsmodel, hvor vi - ligegyldigt om det er konsulenttimer eller hardware - vil tilbyde kunderne en pay-as-you-go-model," siger Jakob Knutssøn.

Og det er den model, som Softcom Solutions nu er klar til ekspandere med.

"Der er ingen tvivl om, at den model vi har, er snorlige og meget succesfuld. Vi har noget, der virker, hvor kunderne bliver i biksen. Vi har samtidig vanvittigt dygtige folk, der gerne vil ud over stepperne, så finder vi det rette opkøb, er vi bestemt interesseret," slår Jakob Knutssøn fast.

Han fortæller, at Softcom Solutions har brugt de sidste tre-fire år på at rette modellen til.

"Uden at jeg vil virke selvfed, så har vi fintunet vores produkt, så kunderne bliver i forretningen. Det er altafgørende, når det gælder abonnementsbaserede løsninger. For kunden tjener sig først ind efter et år eller tre," siger han.

Han fortæller, at det har været en rejse at nå så langt. Blandt andet har Softcom Solutions en anden medarbejdersammensætning end for fire år siden. Det har været nødvendigt for at få pay-as-you-go-modellen til at virke.

"Det handler om, at man slår ned på de helt basale ting og leverer en sublim service. Her handler det om at have de rette medarbejdere og coache dem. Så kan man nå langt," konstaterer Jakob Knutssøn.

Han fortæller, at med Microsofts nye forhandlertilgang til Office 365 passer Microsofts tilbud nu også langt bedre til Softcoms forretningsmodel.

"Nu hvor vi kan fakturere Office 365 selv, er det blevet et meget mere interessant produkt for os. Og det er endnu mere interessant, at vi kan lægge support oveni. For så kan kunden beholde det vigtige "one point of entry," siger Jakob Knutssøn, der indrømmer, at Softcom Solutions tidligere - før forhandlerne selv kunne fakturere - har været meget skeptiske overfor 365.

"Det er ikke nogen hemmelighed, at det har irriteret os grænseløst at skulle forære kunderne bort."

Jakob Knutssøn fortæller, at 2013 bliver året, hvor Soft Solutions satser på vækst. Enten organisk eller via opkøb. Han satser på, at væksten bliver på omkring 20 procent, og samtidig flytter Softcom Solutions fokus fra at være en lokal spiller i hovedstaden til at blive landsdækkende.

"Vi betragter os ikke som en lokal spiller længere," konstaterer han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere