Artikel top billede

Yahoo køber blog-gigant for 6,4 milliarder kroner

Søgegiganten Yahoo har smidt gigantbeløb efter blog-netværket Tumblr. Læs her, hvor meget virksomheden har brugt i weekenden.

Aktiviteter i weekenden koster som regel en del penge, men søgegiganten Yahoo må tage rekorden i weekendforbrug.

Virksomheden har nemlig haft den store pung fremme, og har hevet godt 6,4 milliarder danske kroner op af foret for at opkøbe blognetværket Tumblr. Det skriver Reuters.

Ifølge Yahoo er den store fordel ved opkøbet, at sammenlægningen vil skabe mere brugergenereret trafik på begge platforme.

"Tiltrækning af Tumblr's brugere og tilhørende trafik vil betyde øjeblikkelig vækst for os." siger Marissa Mayer, der er Chief Executive hos Yahoo.

Opkøbet betyder, at Yahoo og Tumblr's sammen opnår en brugerdatabase på godt 1 milliard brugere, og det er netop det enorme brugerantal, der skal være med tiltrække annoncører til virksomheden.

Opkøb virker forfejlet

Men Yahoo skal ikke forvente et direkte afkast lige med det samme. Det fortæller de analytikere, som Reuters har kontaktet.

Ifølge analytikerne har Yahoo betalt overpris for en virksomhed, der aldrig har præsteret egentlig profit, og det er derfor svært at se, hvordan opkøbet kan sikre indtægter i de kommende år.

RBC Capital Markets analytikeren Mark Mahaney kalder investeringen "et long-shot".

Investeringen betyder, at Yahoo har brugt godt én femte del af virksomhedens pengetank på 31,1 milliarder danske kroner.

Ifølge Reuters var Tumblr's omsætning for 2012 godt 76 millioner danske kroner, og det undrer derfor analytikerne at Yahoo har været villige til at betale summet 6,4 milliarder danske kroner for blog-netværket.

"Selv hvis omsætning hos Tumblr havde været 100 millioner dollars, betyder det, at Yahoo betaler omkring 10 gange omsætningen," siger Colin Gillis, der er analytiker hos BGC Financial til Reuters.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere